/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Végre fehéredik az autós szakma

2016. november 03. 11:15   |   Autoblog
címkék:  

Az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete évek óta tesz javaslatokat a jogalkotónak annak érdekében, hogy az autókereskedelmi és javítói ágazatban csökkenjen a feketegazdaság aránya, csökkenjen a legálisan működő vállalkozások versenyhátránya és ez által igazságosabbá váljon a közterhek elosztása. Mostanra sikerült eredményeket elérni.

Az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete mintegy négy éve tette le javaslatát egy közhiteles gépjármű járműtörténeti adatbázis megteremtésére. Első lépésként a kilométeróra-állás regisztrálását és a manipuláció büntethetőségét vezette be a jogalkotó 2012-ben.

A javaslat alapján a részletes egyeztetések eredményeképpen nemrég megszületett a vonatkozó teljes jogszabály tervezete, amely 2017-től a – jelenleg is a KEK KH adatbázisából lekérdezhető gépjármű adatokon túl – biztosítási káresemények és ezek javítása, valamint más fontos javítási események rögzítését írja majd elő. Ez nagymértékben elősegíti a használt gépjármű kereskedelemben az átláthatóságot, vagyis az ilyen járművet vásárolni szándékozók minden információval rendelkezni tudnak, mielőtt ebbe a jelentős beruházásba belevágnak.

A gépjármű forgalmazók adminisztratív terheit jelentősen csökkenti a környezetvédelmi termékdíj átalány bevezetése és kiterjesztése valamennyi járműfajtára. Az egyes kategóriákban alkalmazandó díjtételeket az ANK és az MGE javasolta illetve alakította ki.

A 2017. évi adócsomagban sok éve letett javaslatok alapján, végre megjelent egy olyan előírás, amely a használt gépjárműimport esetén az ÁFA csalásokat hivatott megelőzni, akadályozni.

Üdvözlendő és fontos, előremutató lépés az elektromos hajtású gépkocsik támogatási rendszere, amely immáron kiterjed a forgalmazás, az üzemeltetés, valamint a töltőhálózat kiépítésének területeire is.

Az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete a fentiekben részletezetteken túl is további fontos előterjesztéseket tett és tesz folyamatosan a fent megjelölt célok elérése érdekében. A sokéves erőfeszítések eredményeként immár több területen is előrelépés történt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/