/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Versenyautó, mint festővászon

2016. december 01. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült a 19. BMW Art Car, egy egyedi külsejű BMW M6 GTLM versenyautó, amelyet a konceptuális művészet amerikai mestere, John Baldessari tervezett. Az 585 lóerős „guruló szobor” a Miami Beach-en található Art Basel galériában lesz kiállítva, majd jövő január végén a Rolex 24 versenyen bizonyíthat.

A 19. Art Carnál John Baldessari sajátos, híres művészi stílusjegyeire támaszkodott. Az utóbbi 50 év jellegzetes dizájnmegoldásait vegyítette az autón. Meggyőződéses minimalistaként a piros, sárga, kék ás zöld színekkel, valamint egyszínű pontokkal dolgozott, rajta hagyta ismerős kézjegyét az M6 GTLM-en.

A BMW M6 GTLM egyébként idén januárban mutatkozott be a Daytona International Speedway versenypályán, ahol ötödik lett. Első teljes szezonjában három dobogós helyezést szerzett, Sebringben, Watkins Glenben és Road America-ban. A 2017-es szezon Daytonában veszi kezdetét (jan. 28-29.), mégpedig a legendás 24 órás futammal. A 19. BMW Art Cart Bill Auberlen, Alexander Sims, Augusto Farfus és Bruno Spengler vezeti majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/