/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Versenyváltozat Volkswagen Jettából

2008. január 11. 12:31   |   Autoblog
címkék:  

A négyajtós verseny Jettát 1,4 literes kompresszoros-turbós TSI motor hajtja, 230 lóerővel. A Jetta TSI Sport első futama március 24-én lesz.


A birminghami Autosport International versenyautó kiállításon mutatkozott be ma a Volkswagen Jetta TSI Sport kupás versenyautó, melynek első fellépése március 24-én, Oulton parkban lesz. A négyajtós verseny Jettát 1,4 literes kompresszoros-turbós TSI motor hajtja, de nem 170, hanem 230 lóerővel.


A Jetta TSI Sportot a Volkswagen Racing UK a Superchips, a Milltek Sport és a Turbo Dynamics segítségével fejlesztette ki. A TSI motor korábban már a versenypályán is bizonyított, ezért ragaszkodtak hozzá a készítők. Nincs turbólyuk, a nyomaték pedig a teljes fordulatszám-tartományban magas. A szíjhajtású kompresszor alacsony fordulatszámon működik, aztán átadja a stafétát a kipufogógáz-hajtású turbónak.


Nemcsak a briteknél lesz egyébként Volkswagen kupa, a Sports Car Club of America is meg fog hirdetni egy Jetta TDI bajnokságot, melynek első futama májusban lesz. Az Egyesült Királyságban az autókat újságírók fogják terelgetni, a Volkswagen Racing Cup 14 futamból fog állni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/