/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen egy Mario Kart-féle ötletet “kínál” az új szabályokhoz

2024. június 07. 10:48   |   Autoblog
címkék:  

Megjelentek az új, 2026-os F1-es szabályok, és Max Verstappennek máris van egy szokatlan ötlete.

Max Verstappen viccelődve elgondolkodott azon, hogy a 2026-os új Forma-1-es korszaknak „banánokkal” kellene-e érkeznie, a la Mario Kart.

Csütörtökön az FIA reprezentálta a 2026-os szezon régóta várt szabályzatát, amely a 2022 óta ismert erőforrás-szabályzathoz csatlakozik.

A legfontosabb tudnivalók, hogy az új gépek aktív aerodinamikával, felturbózott elektromos rendszerekkel és egy új Manuel Override Mode (MOM) rendszerrel rendelkeznek majd, amely gyakorlatilag a DRS-t váltja fel.

Verstappen a Kanadai Nagydíj előtt az új szabályokra vonatkozó első reakciói között azzal viccelődött, hogy talán néhány akadály  is jól jöhetne a népszerű videojátékból.

„Amit tettek, az az, hogy egy kicsit megváltoztatták, hogyan használod az energiát az egyenesekben, és minél több szimulációt futtatunk, annál jobban megérti majd mindenki” – magyarázta Verstappen a médiának, köztük a RacingNews365-nek.

“Az aktív aerodinamikával elsősorban azt próbáljuk megkerülni, hogy az egyenesekben vissza kelljen váltanunk de ha ez valami olyan dolog, amit kontrollálnak, akkor azt hiszem, ez mindenki számára ugyanaz. Nem tudom, mennyire lesz hatékony [a Manuel Override Mode], mivel ez olyasmi, amiről még nem láttam, hogy mennyire lesz hatékony. Talán szükséged van egy kis banánra…” – jegyezte meg éles humorral a holland címvédő.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/