/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszaesett az autópiac Európában

2012. június 17. 11:39   |   Autoblog
címkék:  

Európában csökkent az újonnan forgalomba helyezett autók száma májusban, különösen nagy volt a visszaesés Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Belgiumban – közölte az európai autógyártók szövetsége (ACEA).

A májusban forgalomba helyezett új autók száma Európában 8,4 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest az áprilisi 6,5 százalékos esést követően. Májusban – 2011 év májusához képest – Németországban 4,8 százalékkal, Franciaországban 16 százalékkal, Spanyolországban 8,2 százalékkal, Svédországban 17 százalékkal, Belgiumban 26 százalékkal, Finnországban pedig 44 százalékkal zuhant az értékesített új autók száma.

Az ACEA adatai szerint ugyanakkor Lengyelországban 7 százalékkal, Csehországban 3,2 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma a múlt hónapban. A főbb autógyártók majdnem mindegyikének esett az eladása Európában. Kivétel csak a Toyota volt, amely 13 százalékkal, valamint a Hyundai, amely 7 százalékkal növelte eladásait.

A Volkswagen-csoport eladásai 5,5 százalékkal, a BMW értékesítése 5,8 százalékkal, a Daimleré pedig 5,2 százalékkal csökkent tavaly májushoz képest.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/