/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszatér a Fiat 124 Spider

2015. november 18. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

Leleplezték a Fiat 124 Spidert, amely feléleszti a Fiat történelmi jelentőségű típusnevét. A közel ötven évvel ezelőtt bemutatott, eredeti 124 Spider előtt tisztelgő Fiat 124 Spider műszaki alapjai a Mazda MX-5-től származnak, formaterve és hajtáslánca azonban olasz. Tehát a roadster-élmény legmagasabb szintjét kínálja.

Az olaszországi Torinóban, a Fiat formatervezési központjában megálmodott, új Fiat 124 Spider modern hangvételben dolgozza fel a minden idők egyik leggyönyörűbb Fiat modelljeként számon tartott eredeti, 1966-os Spider stíluselemeit. A 124 Spider időtlen, alacsony sziluettel, klasszikus szépségű oldalfallal, és kiegyensúlyozott arányokkal bír. Különösen sportos az utastér és a tető egymáshoz viszonyított aránya. Az olyan részletek, mint a hatszögletű felső légbeömlő, a hűtőrács mintázata, a motorházfedél erőt sugárzó domborulatai, vagy a vízszintes rajzolatú hátsó lámpatestek mind az eredeti Spider modellt idézik. A lenyitható vászontető könnyedén, egyszerűen működtethető, minimális erővel mozgatható.

A Fiat 124 Spider emellett kényelmi és praktikus technológiák széles választékát kínálja, a 7 colos érintőképernyőtől a digitális rádióvevővel felvértezett multimédiás egységen át a Bluetooth kihangosítóig, a fűthető ülésektől a kulcs nélküli nyitási és indítási rendszerig. A külön megrendelhető Bose prémium audiorendszer kilenc hangszóróval, köztük a fejtámaszokba beépített dupla hangszórókkal még nyitott tető mellett is kiemelkedő minőségű hangzást kínál.

A Fiat 124 Spider kétféle felszereltségi szinten, 124 Spider és Lusso kivitelben lesz megvásárolható. Mindegyik nyolcféle karosszériaszínnel választható: ezek a Rosso Passione (alap piros), Bianco Gelato (fehér alap), Nero Vesuvio (metálfekete), Grigio Argento (metálszürke), Grigio Moda (sötétszürke metál), Bronzo Magnetico (bronz metál) és Azzurro Italia (azúrkék metál), valamint a háromrétegű Bianco Ghiaccio (gyöngyház fehér).

Az EMEA-térségben (Európa, Közel-Kelet, Afrika) a Fiat 124 Spider a bevált 1,4 literes, négyhengeres MultiAir Turbo benzinmotorral kerül forgalomba. A motor legnagyobb teljesítménye 140 LE, maximális forgatónyomatéka 240 Nm, a kerekeket hatfokozatú kézi sebességváltón keresztül hajtja. Észak-Amerikában a roadster kapható lesz hatfokozatú automataváltóval is, a turbómotor pedig 160 lóerőt ad le.

A 124 Spider elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros felfüggesztést kapott, amelyeket kifejezetten úgy hangoltak, hogy fékezés és kanyarodás közben fokozott stabilitást biztosítsanak. Az elektromos szervokormány könnyed és közvetlen kormányérzetet biztosít. A kormánymű és a felfüggesztés hangolása, kistömegű vázszerkezete, a kiegyensúlyozott tömegeloszlás, valamint a turbómotor együttesen dinamikus vezetési élményt nyújt.

A legendás típusnév visszatérésének emlékére 124 példány limitált szériás Anniversary kivitelben kerül piacra. Ezeket egyedi sorszámozású emlékplakettel szerelik fel, Rosso Passione fényezéssel és prémium fekete bőrülésekkel kínálják. Az új Fiat 124 Spider 2016 nyarán érkezik meg a Fiat márkakereskedésekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/