/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszatér az Opel Monza

2013. július 08. 21:00   |   Autoblog
címkék:  

Bár szeptemberben debütál a Frankfurti Autószalonon, az Opel már ma fellebbentette a fátylat a Monza koncepcióautóról. A jármű megmutatja, mit várhatnak a jövőben az Opel ügyfelei. Egy olyan tanulmány, amely tartósan befolyásolni fogja az Opelek következő nemzedékeit.

Míg azelőtt generációról generációra drasztikusan megváltozott az Opel designnyelve, a Monza Concept inkább a felismerhető továbbfejlesztést képviseli. Kívülről megfigyelhető a szoborszerű szépséget és a németes precizitást hangsúlyozó Opel filozófia evolúciója – a karosszéria inkább atletikus könnyedséget, mintsem nyers izomerőt sugall.

Ezt már a jármű frontjára vetett egyetlen pillantás elárulja: alacsony termet, folytonos vonalak, tisztán formált géptető és határozott pillantású fényszórók teszik öntudatossá a koncepciójárművet. E környezetbe ágyazva jelennek meg az Opel-jellegzetességek, a géptető tipikus vasalt éle, amely térhatásúbb és markánsabb lett, vagy a hűtőmaszkon a villámemblémát hordozó krómléc, amelynek végei erőteljes szárnycsapásként lendülnek fel. A fényszórók alatt két karakteres betét erősíti a sportos fellépést.

Az Opel-modellek sportossága mindig is elválaszthatatlan volt a funkcionalitástól  – nem véletlenül viseli nevét a Monza Concept, utalva az 1978 és 1986 között gyártott, stílusteremtő Opel Monza Coupéra, amely szintén az elegánsan dinamikus stílust ötvözte a vezetőt és az utasokat szolgáló okos, célszerű megoldásokkal.

Akkoriban a Monza volt a piacon az első autótípus digitális kijelzővel. Az Opel Monza Concept ezt az innovációs vonalat viszi tovább: a szórakoztató-tájékoztató és a kapcsolati technika úttörő megoldásaival sejteti, mi módon járulnak majd hozzá a holnap Opeljei a közösségi léthez – mottója, hogy az egyéni mobilitás több a saját személyünket középpontba helyező autózásnál.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/