/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszatér a Honda NSX

2012. január 11. 14:14   |   Autoblog
címkék:  

A Detroiti Autószalonon a Honda amerikai részlege bemutatta az NSX Concept tanulmányautót, amelyből három éven belül megszületik a japán gyártó új generációs szuper-sportkocsija. Ahogy a legendás előd, úgy az új NSX is könnyű súlyú, V6-középmotoros sportkocsi lesz, ám villanymotorral és intelligens négykerékhajtással is felszerelik.

A Honda NSX szériaváltozatába egy innovatív, okos hibrid meghajtó rendszert építenek majd be, amit Sport Hybrid SH-AWD-nek (Super Handling All Wheel Drive) neveztek el. Az egyedülálló bilaterális nyomatékszabályozós, két villanymotoros hajtóművel ellátott hibridrendszer kanyarodás közben egy pillanat alatt képes negatív vagy pozitív nyomatékot kelteni az első kerekeken, páratlanul jó irányíthatóságot és tapadást eredményezve. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a rendszer külön-külön, dinamikusan szabályozza az első kerekekre jutó nyomatékot. A Honda szerint vezetési élmény tekintetében az új NSX minden összkerekes sportkocsit felülmúl majd. A sportkocsi szíve amúgy egy új fejlesztésű, közvetlen befecskendezéses, VTEC V6-os benzinmotor, amelyhez duplakuplungos automata váltóművet kapcsolnak.

A Detroitban kiállított NSX Concept egyébként 4330 mm hosszú, 1895 mm széles, 1160 mm magas, tengelytávja pedig 2575 mm-es. Elöl 19, hátul 20 hüvelykes kerekeket hord, 255/35, illetve 275/30 méretű gumikkal. Vonzó masina, úgyhogy nagyon várjuk a szériaérett példányt!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/