/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszatért az Audi RS 4 Avant

2017. szeptember 13. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Visszatért egy RS-ikon; a Frankfurti Autószalonon a közönség elé állt a vadonatúj Audi RS 4 Avant. A gép a hatalmas teljesítményt magas fokú mindennapos használhatósággal ötvözi. A 450 lóerős teljesítmény és az összkerékhajtás nem változott, a gyorsulás és a fogyasztás azonban jobb lett.

A negyedik generációs RS 4 Avant megrajzolásakor a dizájnerek a szokásos stíluselemekhez nyúltak, de ezúttal az Audi 90 quattro IMSA GTO motorsportos megoldásaiból is merítettek ötleteket. Masszív légbeömlők, tipikus RS méhsejtmintás rácsozás és széles singleframe maszk jelennek meg az Audin, a Matrix LED fényszórók burái pedig sötétítettek.

Emellett, az A4 Avanthoz képest a kerékjáratok itt 30 mm-rel szélesebbek, hátul pedig RS-specifikus diffúzor, ovális kipufogóvégek és tető élspoiler ékesítik az autót. A képeken szereplő autó Nogaro kék fényezést visel, amely az 1999-es nagyteljesítményű Avant modellre emlékeztet. Az RS 4 19 colos kerekeken gördül, de kérhető 20 colos garnitúrával is.

A motorháztető alatt immár nem V8-as, hanem V6-os erőforrás dohog, a leméretezés trendjét követve csupán 2,9 liter lökettérfogattal. Hengerből hat van neki, turbófeltöltőből viszont kettő is, így a teljesítmény a korábbiaknak megfelelő, 450 lóerő, a maximális nyomaték viszont 600 Nm, 170-nel több. Ráadásul utóbbi 1900-as és 5000-es fordulatszám között használható.

Elsősorban ennek köszönhetően az RS 4 fürgébb elődjénél, 4,1 szekundum alatt sprintel százra és 250, RS dinamikus csomaggal 280 km/órás sebességre képes. A vegyes fogyasztás 17 százalékkal alacsonyabb, mint a korábbi 4,2-es V8-as esetében, 8,8 l/100 km. Az új RS 4 1790 kilogrammot nyom, 80-nal kevesebbet, mint az előd.

Az utastérben méhsejtmintás sportülések, alul lapított sportkormány, továbbá Audi virtuális műszerfal, head-up display, valamint RS-specifikus kijelzők fogadják a beülőket. A fényes fekete mellett a műszerfalra kérhetők alumínium és karbon díszítések.

Az új Audi RS 4 Avant ősztől rendelhető, és jövő év elején érkezik meg a márkakereskedésekbe. Alapára 79 800 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/