/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Volkswagen Passat 3 literes fogyasztással

2013. június 25. 14:50   |   DG
címkék:  

Egy Volkswagen Passat TDI is csatlakozott az üzemanyag-takarékossági rekorderekhez. A Volkswagen Chattanooga gyárában, Tenessee államban gyártott Volkswagen Passat TDI meghódította az Egyesült Államok 48 államát, 13 071 kilométert (8122 mérföldet) tett meg 16 napon belül, miközben átlagosan 3 litert fogyasztott.

A rekordkísérletnek tanúi voltak a Guinnes Világrekord Szervezet hivatalos képviselői is. A rekordkísérletet végrehajtó csapat tagjai a blogger Wayne Gerdes és a mérnök Bob Winger voltak, akikkel az autó üzemanyag-fogyasztása 3.02 liter lett 100 km-en, ami azt jelenti hogy 78 mérföldet mentek egy gallon (3,8 liter) üzemanyaggal, míg az előző világrekord 67,9 mérföldes megtett út volt egy gallonnal.

A Volkswagen közvetlen befecskendezésű TDI motorjai hivatalosan az autópályán mérve is 5,5 liter üzemanyagot fogyasztanak 100 km-en (43 mérföld/gallon) 6 sebességi fokozattal felszerelve.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/