/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

VW Transporter busz – a hihetetlenül értékes rozsdakupac

2017. április 16. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Durva belegondolni, hogy néhányak akár egy új autó árát is képesek kifizetni olyan használhatatlan, lyukas bódékért, mint az alábbi képeken látható, erősen restaurálásra érett, 23 ablakos Volkswagen Transporter busz. De ha egyszer összeáll, hihetetlen értéke lesz.

Sajnos nem tudni pontosan, mikor gyártották, de 30-40 éves biztosan lehet az a Volkswagen Transporter busz, amelyet internetes árverésen kínálnak megvételre.

A négykerekű kisbusz különlegessége, hogy nem kevesebb, mint 23 ablakot számlál – bár ezek nagyja már kitört vagy egyszerűen kiesett – így igazi ritkaság a megfelelő körökben. Az egyetlen csúnya dolog a történetben, hogy erősen lelakott, rohadó állapotban van: a padlólemez több helyen lyukas, a kárpitok és ülések egyaránt hiányoznak és a ponyvatető is kiszakadt. Tipikusan olyan állapotról beszélhetünk, amelynek láttán az ember már rég a roncstelepre tolná a család elfeledett járgányát, ám egy ilyen ritkaság esetében még egy törött lámpabúra is értéket jelent.

Így aztán nem véletlen, hogy az eBay-en árverésre kínált kisbuszért eddig már 10 ezer dollárt, azaz közel hárommillió forintot ajánl valaki, s ez még csak nőhet a hátralevő időben. Annak tudatában, hogy a szép állapotú ilyen Transporterek 150-200 ezer dollárt (akár 58,5 millió forintot) is megérhetnek, ez még aprópénz, ráadásul az autó alvázszáma is megvan.

Akárki is szerezze meg, komoly munkája lesz vele, bár a váz maga egész jó állapotban a rendelkezésre áll, így már csak le kell gyártatni a méretpontos karosszéria elemeket, majd személyre szabni a belső teret, hogy az egykor szebb napokat látott kisbusz ismét az utakat róhassa.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kanyik József.
2017-04-16 - 14:18

Nincs a Világon olyan W amit nelehetne eredetire megcsinálni nekem sikerült egy 60 éves 1200 eswt újá varázsolni.


*/