/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Yakima JustClick 3+1 vonóhorgos kerékpártartó teszt első kézből

2019. augusztus 12. 09:15   |   Autoblog
címkék:  

Magyarországon elsőként az Autófelszerelések.hu cég végezte el a Yakima JustClick kerékpártartó tesztjét. Szakavatott munkatársuk 4 fős családja számára szállította a kerékpárokat és jegyezte fel tapasztalatait.

Autofelszerelesek_Augusztus19_LM4

A következő kerékpárok kerültek szállításra:

  • 1 db férfi cross trekking 28”-os kerékpár
  • 1 db női cross trekking 28”-os kerékpár
  • 1 db 14”-os gyermek bicikli
  • 1 db futóbicikli (a csomagtartó helyett ez is a tartóba lett helyezve)

A kerékpártartó első használata

A JustClick+1 esetében nincs szükség csavarozásra, és a gyártó egy kis kerékkel is felszerelte, így könnyen oda lehet húzni az autóhoz. A kibontás után a cég szakembere összehajtva ráhelyezte a vonószemre, majd a tartó síneket lenyomással rögzítette.

Nincs külön kar, ezért a rögzítése egyszerű. A 13-as pólusú csatlakozó illesztése után el is készült a feladattal.

 Az extra adapter igénybevétele

A +1 adapter a kicsomagolás után azonnal használható. Itt sem volt csavarozás, csak a sínbe kellett tenni a csatlakozót, majd rápattintással rögzíteni.

A biciklik felrakása

A tartó sínek egyenként is állításra alkalmasak, így különböző méretű kerékpárokhoz lehet igazítani őket. A kormányok kényelmesen elfértek egymás mellett. A gyerek kerékpárnál a sínek pár cm-es állításával a kis kormány is elfért.

Kerékpártartó karok

A JustClick+1 három plusz egy karral rendelkezik, amelyek hosszúsága eltérő. A tartókarok felhelyezése egyszerű. Az extra kar a harmadik kerékpárhoz rögzíthető. Ezek az alkatrészek nem sértik a fényezéseket, és zárhatók is. A kerekek racsnis hevederrel egyszerűen rögzíthetők.

Csomagtartóba történő pakolás

A közel 90 fokos dönthetőség által alkalmazható kisbuszok és SUV-k esetében egyaránt. A kerékpárok személyautóknál sem érnek földre. A döntést egy hátsó pedállal végezte el a tesztet végző szakember, visszahajtásnál pedig annak megemelésével magától a helyére került.

Yakima Justclick 3+1 – Az utazás közúton 

Javasoljuk, hogy váltsa ki a szürke rendszámot, hogy szabályosan használhassa az autós kiegészítőt.

Középkategóriás személyautóval a fogyasztás elenyésző mértékben nőtt meg. Fontos azonban, hogy a tolatóradarok és kamerák működése nem lesz elérhető.

A biciklik leszedése

A zárható karok nyitása és hevederek eloldása után emberünk gond nélkül szedhette le a kerékpárokat. Nehezebb biciklik szállítása esetén célszerű rámpát vásárolni, amellyel megspórolható az emelési nehézség, hiszen csak fel kell tolni.

Levétel a vonószemről

A síneket az eredeti helyzetükbe tolta, a döntő pedált kihúzta, majd felhajtotta a síneket és a tartó lekerült a vonószemről. Az elektromos csatlakozót eltávolította és a garázs felé húzta a kerekekkel.

Összegzés

A Yakima Just OneClick+1 ár-érték arányban kitűnő választás, hiszen praktikus és könnyen kezelhető funkciókkal rendelkezik. Olyan egyedi funkciókra képes, amelyeket más gyártók – mint az Uber, Athera és Thule – nem mindig biztosítanak.

Az Autófelszerelések.hu kínálatában érdemes böngészni, mert egyéb kiegészítők terén is nagyon otthon vannak!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/