/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Zöld utat kapott a Bugatti és a Rimac közös vállalkozása

2021. november 03. 16:40   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche, a Bugatti és a Rimac új fejezetet nyit meg az autóipar történelmében. Kevesebb, mint négy hónappal a bejelentése után a világ egyik legizgalmasabb együttműködése rajtot vett. A Bugatti Rimac közös vállalat központja a horvátországi Sveta Nedelja lesz. Vezetője az elektromos hiperautók úttörője, Mate Rimac lesz, a Rimac Automobili alapítója és vezetője. A Porsche AG stratégiai partnerként játszik fontos szerepet.

S21_5310_fine

Oliver Blume, a Porsche vezetőségének elnöke, valamint Lutz Meschke, a Porsche pénzügyekért felelős vezetőségi tagja egyaránt benne lesz majd az új vállalat felügyelőbizottságában. A Bugatti Rimac tulajdonosa 55 százalékban a Rimac csoport lesz, 45 százalékban pedig a Porsche AG. Az együttműködés keretében a Bugatti és a Rimac Automobili a továbbiakban is különálló márkaként és gyártóként dolgozik majd, a saját gyártási helyszínükön (Zágráb, illetve a francia Molsheim) előállítva a termékeket, saját ellátási csatornáikat használva. Stephan Winkelmann, a Bugatti jelenlegi vezetője 2021. október 31-én mond le hivataláról, hogy új szerepére koncentráljon a Lamborghini elnökeként.

Mate Rimac mellett az új vezetőségi csapat tagjaként megtalálhatjuk Christophe Piochont, aki a Bugatti Automobiles korábbi termékmenedzsere és igazgató helyettese volt. Piochon a közös vállalat műveleti igazgatója lesz. A gyártás továbbra is a francia Molsheimben folytatódik, amely messzi földről híres a tökéletesség iránti elkötelezettségéről és kivételes formatervezéséről. Larissa Fleischer lesz a pénzügyi vezető, aki korábban a Porsche digitalizációjáért, valamint új üzleti modelljeinek fejlesztéséért volt felelős. Emilio Scervo, a McLaren egykori vezető mérnöke lesz az új vállalat technológiai vezetője.

A Porsche belső köreiben az új vállalat Operation Rush (gyors hadművelet) becenévre hallgat. Az elnevezésnek megfelelően minden nagyon gyorsan történt. A Porsche még 2018-ban lett a Rimac részvényese és azóta folyamatosan növelte részvételét.

S21_5311_fine

A Bugatti Rimac közös vállalat megalapítása újabb fontos lépést jelent, amely mögött hosszú és eseménydús út áll – Mate Rimac mindössze tizenkét évvel ezelőtt alapította meg startup vállalkozását a garázsában. „Megtisztelő, hogy én vezethetem az új fúziót és belekezdhetek egy új fejezetbe, amely kétségtelenül sikeres, forradalmi és izgalmas lesz minden résztvevő számára,” mondta Mate Rimac. „Szinte lehetetlen jobb párosítást találni, mint a Rimac és a Bugatti. A Rimac gyors tempójú fejlesztése és elektrifikációs képességei tökéletesen kiegészítik a Bugatti kivételes örökségét és kézművességét. A jövőben egészen kivételes projektek születnek majd.”

A Bugatti Rimac székhelye a Zágrábhoz közel Sveta Nedelja lesz. Később a vállalat elköltözik a jelenleg építés alatt álló új Rimac kampuszra, amely egy 200 millió eurós befektetés keretében készül el 2023-ra. Itt kap majd helyet a Bugatti Rimac közös fejlesztési központja is. A 200 000 négyzetméteres területen körülbelül 2500 ember fog dolgozni.

Ugyanakkor továbbra is az összes Bugatti modell a molsheimi gyárban készül majd, így hosszú távon is garantált az ottani munkahelyek jövője. A Bugatti Rimac közös vállalat nagyjából 435 alkalmazottal indul; körülbelül 300-an Zágrábban és körülbelül 135-en Molsheimben dolgoznak majd. Ez a leosztás még inkább kihasználja majd a vonzó Bugatti és Rimac márkák előnyeit.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/