/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Zsolti gazda országjáró körútja egy Nissannal

2022. március 26. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Gáspár Zsolt, közismertebb nevén Zsolti Gazda, a Nissan Jóakarat Társaságának egy fontos tagja. A Jóakarat Társaságának célja, hogy önzetlenül segítsen olyan embereken, akiknek szükségük van rá – és Zsolti Gazda pont egy jótékonysági tevékenység kapcsán találkozott a Nissan Magyarországgal. Azzal kereste meg a helyi importőrt, hogy el szeretné vinni a Covid-19 elleni oltást országszerte olyan roma telepekre, ahol az oltási hajlandóság alacsonyabb az országos átlagnál.

„Még az első hullámban elkaptam a vírust, és nagyon nehezen estem át rajta. Innen jött az ötlet, hogy a lehető legtöbb romának el kell mesélnem ezt a történetet, és remélhetőleg emiatt ők is beoltatják magukat.” – nyilatkozta Zsolti gazda. Sok más támogató mellett a Nissan egy autót biztosított ehhez az országjáró körúthoz.

„Azért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk Gáspár Zsoltot, mert mikor elmesélte nekünk, hogy mi a terve, hatalmas lelkesedést és odaadást tanúsított; olyat, amilyet ritkán tapasztal az ember.” – nyilatkozta Molnár Viktor a Nissan Magyarország vezérigazgatója.

Zsolti gazda egyébként 3 000 emailt írt különböző támogatóknak, és a Nissan mellett az Erste Bank, a Market, a WHB Group, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, Belügyminisztérium, ezenkívül több cég, ügyvéd és orvos is a jó ügy mellé állt. A támogatásokból Zsolti minden egyes roma családnak egy 9 kg-os ajándékcsomaggal kedveskedik, melyben található 1 kilogramm cukor, 1 kilogramm rizs, 1 liter étolaj, 2 csomag száraztészta, 1 kg liszt, 1 liter üdítő és 1 liter szörp. „Ha az ember visz ajándékot, akkor sokkal szívesebben meghallgatják” – mondta Zsolti gazda a maga kedélyes stílusában.

2021 októbere óta 16 településre jutott el, és év végéig további 65 látogatást tervez. „Ha csak minden helyszínen néhány embert meggyőzök, már akkor megérte” – tette hozzá Zsolti gazda. A körút során arra is van lehetőség, hogy aki szeretne azonnal beoltassa magát, ugyanis Zsolti gazda kezdeményezésében Dr. Szlávik János és kollégái mellett a legtöbb helyi orvosi rendelő is részt vesz. Az aktivitás eredményeképpen mostanáig összesen 1470 ember oltotta be magát.

Az ukrajnai válság kitörése óta pedig egy új irányt vett Zsolti gazda és csapata. Egy hónap alatt már hat településre (Barabás, Hajdúhadháza, Kartal, Nagykanizsa, Salgótarján, Zalabér) vitt ruhát, ételt, és működött együtt a helyi önkormányzatokkal a menekültek elszállásolásában. Hajduhadházára például 1 000 db szendvicset készítettek az ott elszállásolt menekülteknek. „Büszke vagyok arra, hogy ilyen nehéz időkben összetartanak a romák, nagy családok csapatokban jönnek Ukrajnából, és nagyon vigyáznak egymásra.” – nyilatkozta Zsolti gazda.

A fő fókuszban jelenleg Gáspár Zsolt számára a háborús övezetből érkező menekültek megsegítése áll, de részt vállal minden Nissan Jóakarat Társasága aktivitásban is, erről viszont később ad hírt a Nissan.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/