/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Zuhanórepülésben a Daimler

2019. július 26. 15:43   |   Autoblog
címkék:  

A Daimler 1.2 milliárd eurós veszteséggel zárta a második negyedévet, miközben az elmúlt év azonos időszakában még 1,8 milliárdos nyereséget könyvelt el.

Ola Kallenius, a konszern új vezetője bejelentette, hogy új, szigorú takarékossági terven dolgoznak, a beruházásokat és a modell-választékot felülvizsgálva kívánják csökkenteni a kiadásokat. A Daimler az elmúlt években sok milliárdot ruházott új termékekbe és új technológiákba, az e-járművekbe és az önvezető autókba.14A807

Ehhez járulnak még a dízel-botrány terhei. A Daimlernek – bár tagadja a csaló szoftverek használatát – a Szövetségi Járműhivatal utasítására 60.000 kocsiját kellett visszahívnia. Mindennek tudható be, hogy a nagyvállalat 2009 óta először volt veszteséges, miközben a negyedéves forgalom 5 százalékkal emelkedett és 42,7 milliárdot tett ki.

A Daimlernél már korábban bevásárolta magát a kínai Sheely autógyár, annak birtokába került a részvények 10 százaléka. Most másik kínai cég, a Beijing Automotive Group vásárolt 5 százalékos részesedést a német konszernben. Amint Kallenius hangsúlyozta, a kínai piacnak döntő szerepe van a Daimler sikereiben, nem csak az eladásoknál, hanem a fejlesztésben és a termelésben is.

(Forrás: Der Spiegel)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/