2013. február 04. 21:00   |   Autoblog
címkék:  

Genfben debütál az új Renault Scénic

A Renault sikeres egyterű párosa, a Scénic és Grand Scénic modellfrissítésen esett át, immár a márka új stílusjegyeit viselik magukon. Emellett bemutatkozik a Scénic XMOD modell is, az egyterű crossover kivitele.

A Renault Scénic és Grand Scénic átdolgozott fényszórókat, valamint új lökhárítót és hűtőmaszkot kaptak, amelyek krómozott és fekete elemeikkel sokkal elegánsabbá teszik a kocsik megjelenését.

Az utastérben a változások leginkább a műszerfalat érintették, ahol a tervezők a pult tetején külön részt alakítottak ki a navigációnak és a multimédiának. A Clióban debütált és a Scénicben is bevezetett új R-Link multimédiás rendszer érintőképernyője testre szabható.

A felfrissített Renault modellekben, akárcsak az XMOD kivitelben, kizárólag Energy motorok lesznek, amelyek között három új fejlesztésű egységgel is találkozhatunk majd. Ilyen például az Energy TCe 130 benzines turbómotor, amely az elődhöz képest 15 százalékos üzemanyag megtakarítást kínál.

A modellsorozat új tagja az XMOD, a „crossoveresített” Scénic, amely a szabadidő-autók robosztus kiállását és növelt hasmagasságát ötvözi a klasszikus buszlimuzinos erényekkel. Egyedi lökhárítókkal és alumínium kerekekkel, valamint krómozott tetőlécekkel szerelték fel.

A legmagasabb felszereltségű Scénic XMOD-ban lapított aljú kormányt, fémbetétes pedálokat és váltógombot, valamint bőr/Alcantara kárpitozást találunk. Az elsőkerék-hajtású autóba bekerült a Renault okos Extended Grip rendszere is, amelynek segítségével az autó könnyebben boldogul rossz tapadású, havas, sáros vagy homokos útfelületen. A fékezés és a motornyomaték szabályzásával segít a pilótának.

A Scénic XMOD belül ugyanakkora, mint normál társai, így pedig a szegmens egyik letágasabbja. Poggyásztere 555 literes, de az utastérben elszórt kisebb-nagyobb tárolórekeszek űrmérete még 71 liter. Emellett az ülések egymástól függetlenül tologathatók, hajtogathatók és ki is vehetők, így rengeteg különböző módon rendezhető be az utastér.

Az új Renault Scénic, Grand Scénic és Scénic XMOD a márciusi Genfi Autószalonon ünnepli a világpremierjét.