2007. március 29. 06:22   |   Autoblog
címkék:  

Kínai színekben támad fel az MG

Március 27-én legördült a gyártósorról az első kínai gyártású MG, s ezzel bemutatkozott Kína első nemzetközi autómárkája, a NAC MG.


A kínai MG gyárban üzemel a világ legnagyobb automatikusan működő hegesztő és összeszerelő szalagja, ahol egyszerre több autótípus is készül. A gyár kapuján három új MG modell fog kigördülni, az MG7 széria és a TF sportkocsi. Az elegáns autókat a középső és a prémium piaci szektorba pozícionálják.

A NAC MG két bázist hoz létre, az egyik központ Nanjingban, a másik pedig Longbridge-ben, Birminghamben lesz. Utóbbi szolgál majd kutatási-fejlesztési központként, előbbi pedig a gyártásért és a hazai, illetve nemzetközi piacépítésért fog felelni. A NAC MG Kínában a költséghatékonyság elérésére és a know-how kifejlesztésére fog koncentrálni. 

A NAC 2005. júliusában vásárolta fel az MG Rovert és egy év alatt elsajátította annak technológiáját. A NAC MG jelentős fejlődésen ment keresztül; például az első kínai autógyártó, amelyik európai környezetvédelmi szabványokat vezet be az országban. Az első kínai nemzetközi autómárka minden bizonnyal felpörgeti majd a nemzeti autóipart és nemzetközi színvonalú, minőségi termékeket lesz képes létrehozni.