2013. november 06. 10:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Megérkezett a Dubai rendőrség Lada Nivája

A Mercedesek tuningolásáról elhíresült Brabus nem kisebb dologgal állt elő, mint egy 700 lóerős G63 AMG, amit egyenesen a Dubai rendőrségnek adományozott a cég.

Úgy tűnik, manapság jó üzlet gazdag országoknak egy-egy különlegesebb autót adni, ugyanis a Lamborghini – az Aventador – után most a Brabus gazdagítja az arab rendőrség állományát egy feltupírozott G63 AMG-vel.

Az egyszerűen „csak” Brabus B63S – 700 WIDESTAR névre keresztelt szörnyeteg négy kerekének meghajtásáról egy 5.5 literes V8-as duplaturbós egység gondoskodik nevéből adódóan 700 lóerővel (515 kW), amihez 960 Nm nyomaték társul. Ezen adatok tükrében nem kell csodálkozni, hogy a behemót 4,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, míg végsebessége 240 km/óra.

A nyers teljesítményen túl az optikára is jutott kapacitása a cégnek, így gurul 23 collos kerekeken 305/35-ös gumikkal a Merci, de a lökhárítókra és küszöbökre aggatott toldatok és a krómozott sport kipufogórendszer sem a gyárban kerültek a G63-asra. A belsőt a tuner (alu pedálokba) gravírozott és (ülésekbe) varrt logói teszik otthonosabbá.

A nagyteljesítményű terepes Mercedest a Nemzetközi Dubai Autószalonon lehet majd megtekinteni.