2014. február 19. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Új Volvo Ocean Race és Dynamic modellek Genfben

Volvo egyedi modellekkel ünnepli az idén ősszel újból elrajtoló Volvo Ocean Race vitorlásversenyt. A Volvo Ocean Race kiadás ötödik generációja most a Volvo V40, a V40 Cross Country, a V60 és az XC60 modellekben lesz elérhető, és ezeket az autókat a március 4-én nyíló Genfi Autószalonon is megcsodálhatjuk. Itt mutatkoznak be a V70 és XC70 Dynamic modellek is, amelyek a dinamikusabb külsőt és vezetési stílust kedvelő ügyfeleket célozzák.

A Volvo Ocean Race vitorlásverseny a világ legkimerítőbb óceánjáró kalandja, ahol a résztvevők – köztük egy csak lányokból álló hajó – 11 ország 11 városát érintik, és a 9 hónap alatt 38 739 tengeri mérföldet – vagyis 71 745 kilométernyi távot – tesznek meg.

A Volvo Ocean Race autók majd négyféle fényezéssel – óceánkék metál, Inscription kristályfehér gyöngyház, zafírfekete metál és ezüstmetál – rendelhetők meg. A különleges modelleket a 17 vagy 18 colos Portunus könnyűfém keréktárcsák, az ablakkeretek magas fényű króm díszítése és az első sárvédőn elhelyezett Volvo Ocean Race embléma teszi azonnal felismerhetővé.

Az utastér is tele van a földkörüli vitorlásversenyre emlékeztető apró dizájn elemekkel. Ilyenek például az egyedi, na­rancssárga varrással és Volvo Ocean Race felirattal díszített bőr ülések és textil pad­lószőnyegek, az útvonal minden kikötőjét felsoroló Volvo Ocean Race díszítő betétek, a rozsdamentes acél küszöbsínek és a V60 és XC60 modellek esetén a verseny útvonalát világtérképen bemutató csomagtér-roló.

A Volvo Ocean Race modellek gyártása májusban indul, és a 2015 őszéig tartó gyártás alatt a Volvo 16 ezer darab értékesítésére számít.

A 2014-2015-ös Volvo Ocean Race vitorlásverseny 2014. október 4-én rajtol, és várhatóan 2015. június 27-én fut be a göteborgi kikötőbe.

V70 és XC70 Dynamic

A V70 és XC70 Dynamic modellek is Genfben mutatkoznak be. Ezeket az egyedi felszereltségű modelleket azoknak az ügyfeleknek szánták, akik további különleges ízt és fűszert szeretnének hozzátenni autójukhoz.

A V70 új kiadását számos magas fényű fekete borítás jellemzi, többek között a hűtőmaszk bordázatán, az első ködfényszórók fölötti díszlécen, az oldalsó ablakkereteken és a csomagtartó ajtajának egyes részein. A 17 colos ezüstszínű könnyűfém kerekek képviselik a sztenderd változatot, de magas fényű fekete 17-es és 18-as felnik is választhatóak.

Az XC70 új kiadását szintén magas fényű fekete díszítések teszik egyedivé. Kifejezetten erre a modellre tervezték a 18 colos Diamond Cut könnyűfém keréktárcsák magas fényű fekete színű változatát.

Mind a V70, mind az XC70 Dynamic esetében kontrasztos, krémszínű varrás dísziti a fekete bőrüléseket. Ez a megoldás az ajtók kárpitozásán, elöl a középső kartámaszon, a textil padlószőnyegeken és a bőrbevonatú sportkormányon is visszaköszön. Ezen kívül mindkét autó süllyesztett sportfutóművet kapott.

A V70 és XC70 új kiadását 2014 tavaszától gyártják, a Volvo körülbelül 15 ezer darab eladást tervezi 2014-2016 folyamán.