2014. április 30. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

446 lovas négykarikás

Ennyi paripát csikart ki az Audi S5 Sportbackből a Senner Tuning. Ehhez társul némi optikai átalakítás is, ennek ellenére egész alacsonyan mérik a módosítások árát a tuner háza táján.

A Senner Tuning bemutatta legújabb munkáját, melyet az Audi S5-ös modell négyajtós – Sportback – változatához készített.

Ami a motorerőt illeti, nem sokat teketóriázott a tuner, és a motortérbe pakolt egy új légszűrőt, az autó alá egy új kipufogórendszert (háromféle módon állítható hangolással: verseny, sport és utazó), amik mellől nem hiányozhatott az optimalizált vezérlés sem. Ezen módosításoknak köszönhetően a 3.0 literes V6-os benzines egység 333 lóerejéből (245kW) és 440 Nm-es forgatónyomatékából rögtön 446 paripa és 511 Newton lett.

Arról nincs hír, hogy ez mennyiben módosította az eredeti teljesítményértékeket, ám valószínűleg 5 másodperc alatti százas sprinttel és 280 km/óra körüli végsebességgel számolhatnak a boldog tulajdonosok – az eredeti 5,4 szekundum és 250 km/órás csúcssebesség helyett.

Hogy ne csak hangjáról, hanem kinézetéről is leríjon a differencia, a Senner emberei matt feketébe öltöztették a sportos négykarikást, amit megtoldottak egy szett 20 collos kerékgarnitúrával, valamint állítható KW futóművel. A komplett átalakítás 19 900 euróba (6,15 millió forintba) kerül, ami magában foglalja az anyaghasználatot, a munkadíjat és a 19%-os adót.