2014. május 02. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Izmosabb lett az Opel Insignia OPC

Az Irmscher bemutatott egy teljesítmény- és kinézetjavító csomagot az Opel sportos nagyágyújához. Az Insignia is3 concept immáron 380 lóerőt és egyedi kiegészítőket tudhat magáénak.

A ráncfelvarrás előtti Opel Insigniában rejlik még annyi plusz, hogy érdemes legyen tuningalapnak használni. Legalábbis valahogy így gondolkodhatott az Irmscher, amikor fogták a korosodó OPC változatot és nekiláttak egy kisebbfajta átalakításnak.

Kezdve a „rendrakást” a motortérben, a V6-os benzines szív kapott egy új motorvezérlést, valamint kipufogórendszert, melyeknek köszönhetően teljesítménye 45 paripával 380 lóerősre (279 kW) nőtt. Sajnos a további adatok nem kerültek még nyilvánosságra, de annyi biztos, hogy a sportos szedán 5,8 másodpercen belül éri el álló helyzetből a 100 km/órát.

Ami a kinézetet illeti, már messziről jól megkülönböztethető az is3 concept a mezei OPC-től. Először is a fényezésre került egy pár matrica, de az eleve szinte földig érő első lökhárító is kapott egy toldatot, valamint mások a küszöbök és került egy méretes hátsó szárny is a csomagtartó fedelére. A kéttónusú 20 collos felnik szépen felteszik a pontot az i-re.

Bár megkapóan néz ki, a tuner tájékoztatása szerint egyelőre csak egy koncepcióról beszélhetünk, ám nagyobb érdeklődés esetén akár külön-külön is kaphatók lesznek az alkatrészek.