2006. november 20. 06:30   |   Autoblog
címkék:  

Montoya balesetet szenvedett, Johnson világbajnok

A heves vérmérsékletéről híres kolumbiai a vége előtt tizenhat körrel pördült meg és csapódott a falba. A szezont Johnson nyerte.

Juan Pablo Montoya nem ment rosszul egészen a kippördülésig… A Homestead-Miami Speedwayen megrendezett futamon a 13. helyen autózott, amikor Newman kicsit meglökte az újoncot, aki az irányíthatatlanná vált monstrummal a falba vágódott. A verseny ezután nyolc percig szünetelt mert az autóból megmaradt alkatrészek beterítették a pálya teljes szélességét. Szerencsére Monotya-nak a haja szála sem görbült meg.

“Azt hiszem a 12-es autó (Newman) meglökött hátulról, de ebben nem vagyok száz százalékig biztos. Úgy érzem, hogy az ígéreteimnek megfelelően haladok. Megmondtam a csapatnak, hogy hosszú út áll előttünk, és emellett úgy érzem, hogy versenyről-versenyre jobb vagyok.” Montoya a kisebb affér után a 34. helyen fejezte be a futamot.

A leintéskor megszületett az évad világbajnokának a neve is. Johnson kilencedikként ért célba és ez elég volt ahhoz, hogy Matt Kenseth előtt 51 ponttal végezzen és elhódítsa az Amerikában oly fontos trófeát. “Hihetetlen! Ezek a srácok fantasztikusak!” – summázta röviden a bajnok

Johnson-nak a tizenkettedik helyen, vagy előrébb kellett végeznie a sikerhez, de a viadal 1/3-nál úgy tűnt, hogy ez a pozíció is elérhetetlen lesz a számára. Előbb összetörték az autóját, majd a bokszban nem találták meg a sérült rész pótlására a megoldást, és végül klasszisokra jellemző reflex-vel kellett kikerülnie a megpördülő Robby Gordon autóját.

A versenyt Greg Biffle nyerte Martin Truex Jr. és Denny Hamlin előtt.