2006. november 14. 10:57   |   Autoblog
címkék:  

Az összes szelet a Bridgestoné a tortából

A gumigyártó konszern a maradék hat istállóval is megegyezett, így már biztos, hogy a téli tesztidőszak alatt mindegyik csapat Bridgestone- abroncsokon tesztel majd.

Nagyon izgalmas szezonra van kilátás, hiszen az eddigi módi szerint, jóformán a gumik döntötték el a futamokat, míg jövőre mindegyik istálló egytől-egyig Bridgestone-os papucsot húz.  A múlt héten többek között a McLaren is jelezte a Michelinnek, hogy mivel még nem véglegesítették a japánokkal a szerződést, ezért biztosítsanak a számukra a november 28-án kezdődő próbaidőszakra abroncsokat.

A Bridgestone vezérkara ma bejelentette, hogy a McLaren mellett a többi öt még függőben lévő istállóval (akik korábban Michelinnel futottak) is sikerült véglegesíteni a megállapodást.

“Nagyon örülünk, hogy sikerült pontot tenni az ügy végére és most már az istállók is és mi is kizárólag a gumik tesztelésével, fejlesztésével foglalkozhatunk. Mivel jövőre a teljes mezőny Bridgestone Potenza gumikkal indul neki az évnek, hatalmas a felelősségünk, hogy az előirányzott költségcsökkentést figyelembe véve, biztosítsuk, hogy egyik csapat se kerüljön előnyösebb helyzetbe a másiknál. Azért is nagyon fontos, hogy a tesztidőszakra mindegyik csapat a mi abroncsainkkal tesztel majd, mert nagyon sok hasznos információt kaphatunk, amely alapján valóban igazi egyensúlyt állíthatunk fel a 2007-es idényre.”