/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
abroncs, abroncsfigyelő, bridgestone, gumiabroncs, microsoft

Intelligens abroncsfigyelő rendszert fejleszt a Microsoft és a Bridgestone

időpont:2020. június 30. 18:05

szerző:Autoblog

címkék:

A világ első, az abroncssérüléseket valós időben figyelni képes monitoring rendszerét fejleszti a Bridgestone a Microsofttal közösen. A gumisérülések komoly közlekedésbiztonsági kockázatot jelentenek, mivel a műszaki hibák miatt bekövetkező autóbalesetek 30%-át okozzák.

abroncs, abroncsnyomás, bridgestone, futásteljesítmény, gumiabroncs, koronavírus, nyár

tudnivalók

Így gondozzuk az abroncsokat, ha a vírus miatt nem autózhatunk

időpont:2020. április 21. 20:40

szerző:Autoblog

címkék:

Mintegy 2,2 millió autót, azaz a személygépkocsik 60-70%-át nem, vagy alig használják tulajdonosaik a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán. A kényszerű leállás megviseli, sőt könnyen tönkre is teheti gumiabroncsaikat. Íme a legfontosabb tudnivalók.

abroncs, bridgestone, koronavírus

abroncsadomány

A járvány frontvonalában dolgozókat segíti abroncsaival a Bridgestone

időpont:2020. április 10. 19:15

szerző:Autoblog

címkék:

A koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó Szent Borbála Kórház és a Tatabányai Városrendészet 12 gépjárművére adományozott új nyári abroncsokat a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

bridgestone, megújuló, tatabánya

megújuló források

Zöld elektromosságra váltanak a Bridgestone gyárak

időpont:2020. március 16. 19:20

szerző:Autoblog

címkék:

Márciustól kezdődően már megújuló energiaforrásokból fedezi villamos energia szükségletének 100 százalékát a tatabányai Bridgestone gyár. Az átállásnak köszönhetően a Bridgestone tovább csökkenti az európai CO2-kibocsátását.

abroncs, beszállító, bridgestone, kecskemét, mercedes, tatabánya

hazai gyártás

Tatabányán készülnek az abroncsok az új Mercedesekhez

időpont:2020. február 05. 16:45

szerző:Autoblog

címkék:

A tatabányai Bridgestone gyár elindította az első szállítmány Turanza típusú gumiabroncsait, amelyek a kecskeméti gyárszalagról legördülő Mercedes-Benz személygépjárművekre kerülnek majd.

bridgestone, gumiabroncs, jaguar, xj220

A név kötelez

Az egyik legritkább autóhoz készít gumit a Bridgestone

időpont:2016. szeptember 11. 08:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Minden bizonnyal a Bridgestone a legnagylelkűbb gumigyártó, miután bejelentette, hogy külön abroncsszériát készít a Jaguar XJ220 modelljéhez, amelyből a ’90-es években csupán 275 darabot építettek, így nem lehet valami nagy befektetés.

bridgestone, forma-1, toyota

A Toyota elhagyja a Forma 1-et

időpont:2009. november 04. 14:42

szerző:Autoblog

címkék:

A Toyota azonnali hatállyal leállítja Forma-1-es programját és elhagyja a királykategóriát. A japán cégóriás az elmaradt eredményekkel és a válsággal magyarázta döntését. Egy év alatt a harmadik autógyártó távozik az F1-ből.

bridgestone, zöld autó

BRIDGESTONE KAMPÁNY

Jó gumiabronccsal a környezetért

időpont:2008. október 14. 17:45

szerző:DG

címkék:

A Bridgestone számításai szerint Európában minden nyolcadik autó veszélyeztetett állapotban közlekedik az alacsony nyomás miatt, ami évente 55,6 millió darab kárba veszett gumit, 8,1 milliárd liter üzemanyagot, és ezzel összesen 14,5 milliárd kidobott eurót jelent. Mindez környezetünket 18,4 millió tonna extra szén-dioxiddal terheli meg, ami körülbelül 93,2 kilogrammot jelent autónként. Az adatok sokkolóak, ezért a Bridgestone Magyarországon is folytatja az ingyenes gumiabroncs állapotfelméréseket és megpróbálja a lehető legtöbb autóst elérni. Gondolkodjon Mielőtt Vezet elnevezésű kampányuk a gumik rendszeres vizsgálatának fontossága mellett felhívja az autósok figyelmét a biztonsági öv és a gyermekülés használatára is, illetve a fejtámla helyes beállításának a szükségességére is.

bridgestone, forma-1

IZGALMAK

F1: változtat a gumiszállításon a Bridgestone

időpont:2008. július 16. 10:45

szerző:stitch

címkék:

Noha egyelőre az új szabályokra és a slick gumik visszahozatalára vár mindenki a Forma-1-ben, a Bridgestone ezek nélkül is garantálná az izgalmakat a következő idénytől kezdve. A monopóliumot élvező japán gyár változtatna a gumiszállítási gyakorlaton, az eddigi, sokat kritizált rendszert újjal váltaná fel: jelenleg a versenyhétvégékre szállított két gumikeverék között kicsi a különbség, a jövőben ezt növelné a Bridgestone. Míg például idén a Monacói Nagydíjon lágy és szuperlágy abroncsok közül választhattak a csapatok, könnyen lehet, hogy jövőre szuperlágy és középkemény áll majd rendelkezésükre. Folytatás az ugrás után!

bridgestone, forma-1

CSAK TESZT

Visszatérnek a slick gumik a Forma-1-be

időpont:2007. november 22. 10:31

szerző:tygger

címkék:

Szerda délelőtt még csak pletyka volt, délutánra azonban a Bridgestone jóvoltából hivatalossá vált, hogy a decemberi jerezi tesztelésen slick gumikkal is körözhetnek a csapatok. A mintázat nélküli abroncsok használatát - az autók lelassításának céljából - az 1997-es szezont követően tiltották be a Forma-1-ben, most, ha először csak egy teszt erejéig is, visszatérhetnek: a Bridgestone minden istállónak három szett ilyen gumikeveréket szállít le. "A Bridgestone a csapatok és a tesztbizottság igényeire reagálva biztosítja ezeket az abroncsokat, az istállók ugyanis adatokat szeretnének nyerni a 2009-es szezonra" - mondta a japán gyár egyik szóvivője az Autosportnak. Ettől persze még korai lenne kijelenteni, hogy 2009-től ismét eljön a slick gumik ideje a Forma-1-ben, a gumispecifikációkról később dönt majd a Nemzetközi Automobil Szövetség a csapatokkal közösen. Az viszont biztos, hogy napirenden van a kérdés.

bridgestone, forma-1

MINDENKI BRIDGESTONE-ON

Az összes szelet a Bridgestoné a tortából

időpont:2006. november 14. 10:57

szerző:Autoblog

címkék:

A gumigyártó konszern a maradék hat istállóval is megegyezett, így már biztos, hogy a téli tesztidőszak alatt mindegyik csapat Bridgestone- abroncsokon tesztel majd.