/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A járvány frontvonalában dolgozókat segíti abroncsaival a Bridgestone

2020. április 10. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

A koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó Szent Borbála Kórház és a Tatabányai Városrendészet 12 gépjárművére adományozott új nyári abroncsokat a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

A kórház autói a járvány kitörése óta 40%-kal többet, naponta mintegy 700 km-t tesznek meg a plusz feladatok, a védőfelszerelések, illetve a betegminták Budapestre szállítása miatt. A Tatabányai Városrendészet autóira pedig azért kellettek új gumik, mert a szervezet munkatársai a kijárási korlátozások alatt immár közel 800, 70 évnél idősebb tatabányai lakos számára szállítanak házhoz meleg ételt és gyógyszereket. Az abroncsokat Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Polgármestere jelenlétében adta át az abroncsgyár ügyvezető igazgatója, Topolcsik Melinda a két szervezet munkatársainak.

A tatabányai Szent Borbála Kórház 9 autóból álló flottája a koronavírus-járvány kitörése óta 40%-kal nagyobb igénybevétellel működik. Míg a járvány előtt átlagosan napi 500 km-t futottak a járművek az ügyeleti igénybevételt is számolva, most a védőfelszerelés beszerzési, szállítási, valamint a koronavírus gyanújával kezelt betegek mintavételeinek a budapesti járványügyi laboratóriumokba történő kézbesítése miatt a kocsik mintegy 700 km-t tesznek meg naponta. Az autóflotta hibátlan üzemeltetése szempontjából ezért most különösen fontos szempont a gumiabroncsok minősége és megfelelő állapota, ami a gépkocsik száma miatt jelentős anyagi terhet jelentene a kórház számára.

Tatabányán jelentősen megnőtt azon 70 éven felüliek száma is, akiknek a járvány alatti ellátását a Tatabányai Önkormányzat a Városrendészet autóival segíti. A rendészet munkatársai önkéntesekkel kiegészülve, immár 18 autóval és 50 munkatárssal, csak hétfőn 776 adag ételt szállítottak ki idős embereknek, a húsvéti hétvégére pedig ezernél is több igénylőre számít a város. A gépjárművek abroncsainak állapota tehát e szervezet esetében is kiemelten fontos az ellátás zavartalansága érdekében.

Az abroncsgyár jóvoltából a két intézmény összesen 12 járművére – személygépkocsikra, furgonokra, kisteherautókra és kisbuszokra – kerülnek új gumiabroncsok.

Társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként a Bridgestone rendszeresen támogat termékeivel, illetve anyagiakkal is különböző köz- és társadalmi feladatokat ellátó intézményeket és szervezeteket. Az elmúlt években a vállalat adományozott új abroncsokat a Semmelweis Egyetem vérszállító flottájára, a Tatabányai Tűzoltóság gépkocsiijaira, a Mentőmotoros Alapítvány motorjaira, valamint a Környei Önkéntes Polgárőr és Tűzoltó Egyesület autóira is. A cég rendszeresen támogatja a Szent Borbála Kórházban vizitelő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt is, akik a gyermekek és idős betegek felépülését segítik a nevetés révén.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/