2014. július 05. 19:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Tesztpályán az első hétüléses BMW – videóval

Ide jutott a világ. 2014-re már olyan gyártók is fel kell adják elveiket, mint a BMW, amely gőzerővel teszteli az elől hajtó, nagycsaládos modelljét, a 2-es Active Tourer hétüléses változatát.

Egy szemfüles videósnak sikerült elkapnia a Nürburgringen körözgetés közben a BMW családos autóját, a 2-es Active Tourer hosszabb változatát.

Az egyelőre még álcát viselő modell több szempontból is a gyártó úttörőjének számít. Például ez az első hátsókerékhajtást nélkülöző bajor gép, de ezzel együtt az első saját fejlesztésű hétüléses is.

Bár sokat nem tudni róla, leginkább kívül fog jócskán eltérni a BMW egyre laposabb és áramvonalasabb formavilágától, belül és technikáját tekintve nagyon közel áll majd az eddig megszokottakhoz. Persze néhány újítás helyt kap benne, például a bajorok új fejlesztésű 1.5 literes háromhengeres turbóval lélegeztetett benzinmotorja 136 lóerővel és 220 Nm-es maximális forgatónyomatékkal. Emellett a már megszokott kétliteres benzines és gázolajos egységek szintén rendelkezésre állnak, előbbi akár 231 lóerővel és 350 Nm-rel, míg utóbbi 150 paripával és 330 Newtonnal.

Ha minden jól megy, a hétüléses Active Tourert az októberben megrendezésre kerülő Párizsi Autószalonon leplezi le a gyártó.