2014. október 25. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Ferrari F50 és villanyoszlop találkozása

Egy ritka olasz sportkocsit csaptak oszlopnak a minap Nagy-Britanniában. A baleset a silverstone-i versenypálya közelében történt, amikor a sofőr egy kereszteződés után túl nagy sebességgel haladt és elvesztette uralmát a Ferrari F50 felett.

Mindig rossz érzés ritka és/vagy klasszikus sportkocsikat összetörve látni, ám vannak, akik arra használják ezeket a gépeket, amire megépítették annak idején őket. Márpedig a határon autózásnak mindig meglesz a rizikója.

Bár a britek nagy „úttörőjének” számító Rowan Atkinson által vezetett és rommá tört McLaren F1-es incidenst minden bizonnyal nem fogja überelni – a javítási számla 910 ezer angol fontot, azaz nagyjából 340 millió forintot mutatott –, az F50 sem nevezhető egy gyorsan és olcsón szerelhető darabnak.

A típust 1995 és 97 között készítették. Ez idő alatt összesen 349-et raktak össze az olaszok. 4.7 literes V12-es motorja 520 lóerőt és 470 Nm-t teljesít, melyek segítségével 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra az 1230 kilogrammos autó.

Talán épp ezt az értéket próbálgathatta az a sofőr, aki Silverstone közelében, az A43-as úton csapta oszlopnak az ezüstmetál F50-est még szerda reggel egy kereszteződést elhagyva. Ahogy a képeken látható, a villanyoszlop a hátsó részén kapta el az olasz csodát, ahol többek között a motor is található. Egyelőre sajnos nem tudni, mennyire károsodott és mi lesz a szerencsétlenül járt négykerekű sorsa.