2014. november 07. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a sleeperek királya

A gyorsulási versenyek világában azt az autót hívják sleepernek, amely a lehető legártatlanabbul néz ki, ám olyan erő lakozik benne, hogy állva hagyja a konkurenciát. A SEMA Show-n prezentált, gyári kinézetű Toyota Sleeper Camry a kategória koronázatlan királya.

A Sleeper Camry a SEMA Show-ra valaha épített legextrémebb Toyota. A gyári kinézetű, gyári kerekeken álló Camry-t először a látogatók nem tudták hová tenni, amikor azonban az autó feltárta a titkát, ledöbbentek. A gyári karosszéria ugyanis felfelé nyílik, és egy csővázas dragstert rejt, 850 lóerővel. Az építőknek nem kis zsenialitással sikerült a gyári karosszériát egy gyorsulási versenyautóéval összeházasítani, úgy, hogy például az ajtók is használhatók.

A Sleeper Camry motorja egy 5,7 literes 3UR-FE V8-as, amely normális esetben a Tundra pickupban teljesít szolgálatot. Itt a TRD kompresszornak, a nitrórendszernek és a verseny alkatrészeknek köszönhetően azonban 850 lóerőt továbbít a 335/30-as hátsó drag gumik felé. A Sleeper Camry-nek közúton aligha akad ellenfele, 9,8 másodperc alatt futja a negyed mérföldet.