2014. november 18. 20:35   |   DG
címkék:  

A Bentley csúcskabriója

A Bentley bemutatta a Mulsanne limuzinból kifejlesztett Grand Convertible modellt, amely a márka valaha épített legkifinomultabb nyitott tetős autója. A kézzel készült csúcskabrió a Los Angeles-i Autószalonon áll a közönség elé.

Az elegáns Sequin kék fényezésű Bentley Rolls-Royce mintára ezüstszínű motorháztetőt és szélvédőkeretet kapott, a könnyűfém felniket pedig kézzel polírozták magas fényűre. A nagy kerekek nagy motorerőt sejtetnek, s nem is kell csalódnunk, a Grand Convertible-t a Bentley ikonikus 6,75 literes duplaturbós V8-as motorja hajtja, amely 537 lóerős teljesítménnyel és 1100 Nm-es nyomatékkal kecsegtet.

Az arisztrokratikus külső káprázatos utasteret rejt, amely a Bentley mesterembereinek páratlan szaktudását dicséri. A négyszemélyes kabinhoz krémszínű bőrkárpitozást választottak, egyedi gyémántmintával és kék szegélyvarrással. A műszerpulttól hátrafelé fekete bőrt alkalmaztak, amelyet krómcsík választ el a sötét diófa hátsó polctól. Utóbbi a valaha Bentley-be épített legnagyobb egybefüggő fabetét.

A Bentley nagyon kíváncsi új autója fogadtatására, azt azonban már ettől függetlenül leszögezte, hogy a Grand Convertible mindenképpen gyártásba kerül.