2014. december 27. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Érkezik a Suzuki Alto RS Turbo

Hamarosan bemutatkozik a Suzuki legkisebb autójának legsportosabb változata, az Alto RS, melybe valószínűleg egy 660 köbcentis turbómotort fognak rakni a mérnökök. Azt egyelőre nem tudni, hogy esetleg Európába is eljönne-e a modell.

A Suzuki nemrégiben rántotta le a leplet az új Altóról, amely nagy valószínűséggel csak a Távol-Keleten (Japánban) lesz kapható. A városi mini járgány 660 köbcentis háromhengeressel készül 48 és 51 lóerős változatban 610 kilogrammos öntömeggel.

Viszont kiderült, hogy készül egy keményebb változat is a csöppségből, amely az Alto RS Turbo nevet kapja majd – abból adódóan turbómotorral szerelve. Arról egyelőre nincs hír, hogy ez mennyivel lesz erősebb a szívó változatnál, de a kei car szabványnak megfelelően maximum 64 lóerős lehet majd ötsebességes automataváltóval, vagy CVT-vel felvértezve.

A keményebb menettulajdonságokhoz vagányabb felszerelés is jár, így például Recaro sportülések, 17 collos pirosra fényezett alumínium keréktárcsák, piros matricák és hangsúlyos légterelők kerülnek a sportos Altóra.

A kis méregzsák a januári Tokiói Autókiállításon mutatkozik be, és márciustól lesz elérhető a szigetországban, de nem valószínű, hogy balkormányos kiadás is készülne majd belőle.