2015. február 26. 19:25   |   Autoblog
címkék:  

A legextrémebb Aston Martin

Összesen 24 darab készül az Aston Martin eleddig legerősebb autójából, amely kizárólag versenypályán lesz használható. A Vulcan nem hasonlít egyetlen másik Aston Martinra sem, formanyelve már az új generációs brit sportautókét vetíti előre, technikája pedig a márka több évtizedes motorsportos tapasztalatából építkezik. A Genfi Autószalonon csodálható meg először élőben.

Az Aston Martin Vulcant egy 7 literes V12-es szívómotor hajtja, amely több mint 800 lóerős. Bár a kocsi súlyát nem ismerjük, az Aston Martin szerint a Vulcan teljesítmény/tömeg aránya a FIA hosszú távú versenysorozatában részt vevő GTE versenyautókét is felülmúlja. A Vulcan teljes mértékben szénszálas műanyagból épült és hajtáslánca transaxle elrendezésű, tehát a motorját az első tengely mögött helyezték el, a nyomatékot magnézium kardánalagútban karbon hajtótengely továbbítja a hátsó kerekek felé, a hatfokozatú szekvenciális váltóművet pedig a hátsó tengely elé építették be. A 19 colos felnik mögött Brembo verseny karbon kerámia fékeket találunk.

A Vulcan nyomórudas felfüggesztést kapott, emellett aktív lengéscsillapítókkal és stabilizátorokkal szerelték fel, amelyek kiegyenlítik a karosszéria mozgásait. ABS és kipörgésgátló is van, amelyeket a sofőr szabályozhat. A Vulcan a FIA összes biztonsági előírását teljesíti.

Azelőtt, hogy a tulajdonosok átvennék autóikat, meghívják őket egy kiterjedt pályaversenyzői tanfolyamra, amelyben olyan pilóták segítik a felkészülésüket, mint az Aston Martin Racing Le Mans-győztes pilótája, Darren Turner. Az ügyfelek nagyteljesítményű Aston Martinok volánja mögött (V12 Vantage S, One-77, Vantage GT4) fejleszthetik vezetési tudásukat és technikájukat, majd a kellő tapasztalat birtokában átülhetnek Vulcanjukba. 2016-ban indulnak az exkluzív pályanapok, ahol a Vulcan tulajdonosok a világ leghíresebb versenypályáin tehetik próbára magukat.

A Vulcan az Aston Martin VIP értékesítési programján keresztül lesz megvásárolható. Hogy mennyiért, azt nem árulták el.