2015. július 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: 32 collos kerekek az Infinitin

Masszív, már-már félelmetes látványt kelt oldalról a 32 collos Forgiato felnikkel felszerelt és arany fóliával bevont Infiniti FX. Az persze jó kérdés, hogy a hatalmas görgők mennyit rontanak a menetkomforton, viszont a kerékjárati ívekből ki kellett vágni, hogy beférjenek.

Amerikában egyes körökben nagy divat és egyfajta státuszt jelöl, ha autónkra értelmetlenül nagy kerekeket rakunk. Az oldalról még valahogy kinéző gurigák azonban aránytalanul kicsi peremmel és nevetségesen vékony nyomvonallal rontják a bent ülők komfortérzetét, nem beszélve a rendőrök csalogatásáról.

Márpedig az alábbi Infiniti FX is áldozatául esett a fura hóbortnak, így egész pontosan egy szett 32 collos Forgiato Autonomo-L felnit kapott a matt-metál arany fólia mellé. Arról sajnos nem tudni, mennyi pénzért kínálják az olaszok a komplett garnitúrát, csak annyit tudunk, hogy ilyen gumikat sem lehet minden kereskedésben kapni.

Aki – érthető okokból kifolyólag – sokallná a felnik átmérőjét és nem szeretne szekeret csinálni kedvencéből, annak lehetősége van egészen 16 collos mérettől felfelé válogatnia a cég kovácsolt kerekei közül.