2015. október 31. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A Ferrari F12 Tour de France kiadása

Valakinek sikerült lencsevégre kapnia a Ferrari F12 Berlinetta tdf kiadását, melyből csupán 799 darab készül, motorterében pedig a 6.3-as szívó V12-es benzines egység felhergelt változata dolgozik.

Szinte teljesen leplezetlenül sikerült lefényképeznie valakinek a Ferrari F12 tdf változatát, amely épp megkezdte utazását első tulajdonosához.

Alig néhány hete tudjuk, hogy csinált egy limitált, durvább szériát a Ferrari az F12 Berlinettából, az első példányok már megkezdték útjukat gazdáikhoz. A mindössze 799 darabos sorozat példányait ugyanaz a 6262 köbcentis V12-es szívómotor hajtja meg, mint a sima változatokat, csakhogy itt a lovak száma 780 (574 kW), ami 124,5 paripát jelent literenként.

Az extra teljesítményhez azonban egyéb finomságok is járnak, például a kormányozható hátsó kerekek, valamint a különleges karosszéria, amely állítólag 100%-kal növeli az aerodinamikai hatásfokot.

Az autó piaci áráról sajnos nincs információnk, de valószínűleg a tulajdonosok egy része pusztán üzleti céllal vásárolja/vásárolta meg a különleges Ferrarit, mivel a feltöltő vagy egyéb segítség nélküli benzinmotorok kora igencsak leáldozóban van. Ez pedig azt jelenti, hogy már pár év múlva is többet érhet az ágaskodó paripa, mint újkorában.