A nap képe: A kis-Ferrari, amely erősebb a nagyoknál

Az Alpha-N Performance kezelésbe vette a legújabb bébi Ferrarit. Így a 488 GTB teljesítménye 790 lóerőre nőtt, amely érték túltesz a V12-es szívómotorral szerelt Lamborghini Aventador SV és a Ferrari F12tdf modellek erején is.

Mit kell tenni, ha van egy új, izmos sportautónk, de máris többre vágyunk az átlagos „felső tízezer” kiváltságainál? Érdemes felkeresnünk az Alpha-N Performance csapatát, akik szinte bármihez készítenek erősítő csomagot, aminek négy kereke van és elég exkluzív.

Itt van például a Ferrari 488 GTB modellje, amely alig 1-2 hónapja van a piacon, de a tuner már most kiadott egy teljesítménynövelést a duplaturbós olasz sportolóhoz. A motorvezérlő optimalizálásával a 3.9 literes V8-as aggregát gyári 670 lóerejét és 760 Nm-ét sikerült 790 paripára és 860 Newtonméterre feltornázni.

Arról sajnos nem tudni, hogy ez mennyiben javít az amúgy sem gyenge 3 másodperces százas sprintidőn, illetve a 330 km/órás végsebességen, azonban nem árt fejbe vésni, hogy a kis-Ferrari így már erősebb egy Lamborghini Aventador SV-nél vagy épp házon belül a nagytestvér F12tdf-nél is. Mindezt 3000 euróért, azaz közel egymillió forintért kínálják, bár ez esetben magunknak kell elvégezni a csatlakozók átdugdosását a tunertől kapott dobozba.

Akiknek nem jönne be az EVOX névre keresztelt csomag, azok már a Novitec Rosso portáján is kopogtathatnak, ugyanis ők is most készítették el saját elképzelésüket az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő élményautóhoz.