2015. december 29. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Mérges mini Suzuki Japánnak

A kei car, vagyis k-car kategóriába tartozó minik elképesztő népszerűségnek örvendenek Japánban, ahol a maximum 3,4 méter hosszú, négyszemélyes kiskocsik a lehető legpraktikusabb közlekedési eszköznek számítanak. A kategória legnépszerűbb modelljeit a Suzuki gyártja, ilyen kedvelt típusok a Wagon R és az Alto. Utóbbinak most elkészült a felpaprikázott verziója.

A kei carokra vonatkozó szabályozás kiköti, hogy a szegmensbe tartozó járművek maximum 3,4 méter hosszúak, 1,48 méter szélesek és 2 méter magasak lehetnek, motorjuk hengerűrtartalma maximum 660 köbcentiméter lehet, teljesítményük pedig nem haladhatja meg a 64 lóerőt.

A most bemutatott Alto Works is pontosan ilyen erős, bár harcias külseje alapján többet néznénk ki belőle. Soros háromhengeres blokkja 64 lóerőt és 100 Nm nyomatékot állít elő, ami abszolút értékben nem sok, azonban a kocsi saját tömege csupán 610 kilogramm. Még vegyük számításba a kiváló gázreakciót, a direkt kormányzást, a feszes Kayaba lengéscsillapítókat, valamint a 15 colos kerekeket, s máris kapunk egy zsebrakétát.

A vásárlók csak ezüst, fehér, fekete és piros színben választhatják az autót. Alapfelszerelés a piros féknyereg, a valódi Recaro sportülések, valamint a kiegészítő műszerezettség, a piros kontrasztvarrás és az acél pedálok.