2016. február 15. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Megérkezett a Fiat Tipo

Megérkezett Magyarországra a Fiat új családi szedánja, a Tipo, amely páratlanul tágas belterével és gazdag felszereltségével remek ár-érték arányt mondhat magáénak. A Tipo bevezető áron már 3 490 000 forinttól rendelhető a márkakereskedésekben.

A modellkínálat a hazai piaci bevezetéskor három felszereltségi szintből, négyféle motorból (1.4 16v Fire 95 LE, 1.6 E-Torq 110 LE, 1.3 MultiJet II 95 LE és 1.6 MultiJet II 120 LE turbódízel erőforrások), háromféle sebességváltóból (öt- vagy hatfokozatú kézi, hatfokozatú automata) áll. Mindez alap- és metálszínek gazdag választékában, kétféle könnyűfém keréktárcsával (16 vagy 17 colos méretben), öt eltérő belső kidolgozással választható.

A belépő modell – 1.4 literes 95 lóerős változat – bevezető ára 3 490 000 forint. Emellett elérhető a kimagasló ár-érték arányú Opening Edition változat is 3 990 000 forinttól, amelynek alapfelszereltsége tartalmazza többek között a navigációs rendszert 5” érintőképernyővel, a Bluetooth kihangosítót, a tolatóradart, a 17” könnyűfém felniket, a visszagurulásgátlót, a klímaberendezést, a kanyarkövető ködlámpákat, a tempomatot, az eső- és sötétedésérzékelőt, a 6 légzsákot és az első-hátsó kartámaszt.

A Tipo egy hasznos megoldásokban bővelkedő autó, amely a Fiat funkcionális modellcsaládjában alapvető, felülmúlhatatlan ár-érték arányt kínál, és pontosan azt nyújtja a vásárlóknak, amit azok a leginkább nagyra értékelnek. Mindezt az is igazolja, hogy az Autobest nemzetközi zsűrije a Fiat Tipónak ítélte az „Autobest 2016” díjat, amelyet mindig az év legjobb ajánlatát megtestesítő modell kap meg.

A szemrevaló, funkcionális Fiat Tipo a tágas csomagteret (520 liter) kompakt befoglaló méretekkel kombinálja: a modell 4,53 méter hosszú, 1,79 méter széles, és 1,50 méter magas. A 2,64 méteres tengelytáv nagyban hozzájárul a kiemelkedő térkínálathoz. Mindezen értékeket kívül-belül hamisítatlan olasz formaterv teszi még hangsúlyosabbá, így a modell egyedülálló ajánlat a kategóriában.

Az új Tipo egy sor ötletes megoldást vonultat fel. Ilyenek a második szinttől már széria Uconnect rendszer, amely 5 colos színes érintőképernyőt, Bluetooth mobiltelefon kihangosító rendszert, audio streaming funkciót, szöveges üzenet felolvasást és hangfelismerést, AUX és USB csatlakozókat, iPod integrációt, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket kínál; emellett külön kérésre tolatókamerával és TomTom 3D műholdas navigációs berendezéssel is felszerelhető.