2016. március 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Ettől a terepjárótól minden közlekedő megijed

Bár alapvetően sem egy szerény gépezet, a Mansory tovább vadította a legnagyobb Range Rovert, a Sportot, amely így szélesebb, még komolyabb kiállású és erősebb lett. Vagyis: garantált az ijedtség, ha feltűnik a visszapillantóban.

Talán a Range Rover Sport egyetlen modern gépezet, mely nem vesztette el régi ragyogását, sőt, az idő múltával egyre komolyabb kiállású, teljesítményű és felszereltségű lett, így nem véletlen, hogy sok tehetős ember teszi le a voksát a városi terepjáró mellett.

Jól tudja ezt a Mansory is, amely egy elég komoly nemesítőcsomagot talált ki a méretes SUV-hoz. Ami a teljesítményt illeti, a benzines és a dízel változatokat egyaránt kezelésbe vette a tuner, így előbbi 620 lóerő és 800 Nm leadására lett képes, míg utóbbi 4.4 literes V8-as gázolajos aggregátot 380 paripa és szintén 800 Newtonméter teljesítésére tették képessé. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mennyit javultak a menetteljesítmények, de méretei ellenére nem sok ellenfele lesz az utcákon.

A komolyabb kiállásért a 30 mm-es szélesítést magában foglaló szénszálas optikai csomag felel, mely az előbb írtakon felül tartalmaz egy LED nappali menetfényekkel szerelt új első lökhárítót, a hozzá illő hűtőráccsal és motorháztetővel, egy pár új küszöböt, egy tetőszárnyat, illetve egy méretes diffúzort. A kék szegélyű, sokküllős fekete alufelnikhez tökéletesen illenek a kék féknyergek és a sötétített ablakok.

Utóbbiak miatt nem igazán lehet bebámulni a belső térbe, pedig elég komoly átalakítások történtek itt. Először is a műszerfalra, a sportkormányra, az ajtókárpitokra és az ülésekre egyaránt jutott a kék-fekete bőrözésből, illetve szénszálas műanyag került egyes helyekre, ám ezeket igény esetén fával is helyettesítik a Mansory emberei.