2016. március 10. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Máris feltuningolták a háromturbós Audit

A német JE Design elsősorban az Audi, a SEAT és a Volkswagen modelljeihez készült karosszériaszélesítő szettjeiről ismert a piacon. Most a legnagyobb Audihoz, annak is a legújabb kiviteléhez, a Genfi Autószalonon debütált SQ7 modellhez mutattak be kiegészítőket. Még piacra sem került a 435 lovas triturbó dízelmotorral szerelt SUV, máris kapható hozzá widebody készlet, új kerékgarnitúra és persze a teljesítménye is megemelhető.

A widebody stíluscsomag jóval brutálisabbá teszi a Q7 megjelenését, szebbé azonban nem varázsolja. A szettet egyedi első lökhárító, a gyárinál szélesebb sárvédők és küszöbidomok, valamint egyedi hátsó szoknya alkotják. A hátsó tető- és csomagtérajtó légterelővel együtt a teljes készlet ára 7557 euró. Kipufogókból kétfajta kapható, a kör alakú végződések mellett négyszögletesek is elérhetők. A felhizlalt kerékjáratokat 10 x 22 col méretű felnikkel lehet kitölteni, amelyekre 295/30 méretű abroncsokat feszítenek. A szükséges nyomtávszélesítő adapterekkel együtt a garnitúra 4390 euróért szerezhető be.

Az igazi nagy hír azonban az, hogy a leingarteni nemesítő máris fejleszti új vezérlését a háromturbós dízelmotorhoz. A 4 literes aggregát gyári állapotában 435 lóerőt termel, a beavatkozás után azonban a tervek szerint 522 lóerőt hoz ki majd magából. Jelentős teljesítmény-gyarapodás, ám arról, hogy mennyiben befolyásolja majd a SUV menetteljesítményeit, nincsenek információink. A széria SQ7 TDI 4,8 másodperc alatt viharzik fel 100 km/órára, a JE Design autója ebből akár fél másodpercet is képes lesz faragni.