2016. április 05. 10:30   |   Autoblog
címkék:  

Eladó Erzsébet királynő Bentley-je

Eladóvá vált Erzsébet királynő személyes használatú Bentley Mulsanne limuzinja. Az Auto Traderre felkerült királyi autó makulátlan állapotnak örvend és összesen 5800 mérföldet futott. Valamivel kevesebb, mint 200 ezer fontot kérnek a történelem eme guruló darabjáért.

A zöld színű Mulsanne-t eredetileg is uralkodói használatra regisztrálták Crewe-ban, a Bentley központjában. 2012 és 2014 között szolgálta az uralkodót, a királynő a gyémánt évfordulós ünnepségén vette használatba és többek között ezzel az autóval ment a Downing Street 10-be első megbeszélésére David Cameron miniszterelnökkel.

A királyi limuzint számos extrával látták el, így például tölgyfa piknik asztalokkal és ajtóborításokkal, valamint hátsó pipere tükrökkel szerelték fel. Minden ülésen hímzett Bentley emblémák vannak és a kocsi feláras, 21 colos elegáns felniken gördül. A gépkocsi navigációs rendszerében otthoni címként Windsor van beállítva.

A Mulsanne 6,75 literes motorja 500 lóerőt mozgósít, így 5,1 másodperces gyorsulást és 295 km/órás csúcssebességet tesz lehetővé. A királyi család szolgálatában a Mulsanne két év alatt kevesebb mint 5000 mérföldet tett meg, órájában összesen 5826 mérföld van (9321 km).

Az uralkodói Bentley-ért valamivel kevesebb, mint 200 ezer fontot kérnek, ami több mint 80 millió forint, ám a hazaszerető és a királyi családért rajongó briteket ez nem valószínű, hogy visszatartja. A kocsi valószínűleg hamar el fog kelni.