2016. április 18. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Mansory Rolls-Royce Dawn

A Mansory ezúttal finom érzékkel nyúlt hozzá a Rolls-Royce négyüléses luxuskabriójához. A brit nyitott tetős modell sportos oldalát erősítette fel úgy, hogy az arisztokratikus megjelenése sem szenvedett csorbát. S ami elsőre nem látszik: a motor nem kevesebb, mint 740 lóerőt mozgósít.

A Mansory dizájnerei teljesen új frontrészt álmodtak meg a nemes kabrió számára. Öblösebb légbeömlőkkel és beépített LED-es nappali fényekkel rendelkező lökhárítót erősítettek fel rá, ami dinamikusabb képet fest, emellett új küszöbidomokat tettek fel, amelyek tovább simítják az oldalsó légáramlatokat. A far elegáns élspoilert és alsó kötényt kapott, amely a krómozott kipufogóvégeket is magában foglalja. Az exkluzív megjelenéshez jól illenek a 22 hüvelykes “V6” felnik, amelyekre 265/35 illetve 295/30 méretű nagyteljesítményű abroncsokat feszítettek.

Bármennyire is sportos hangvételű azonban a Mansory konverziója, arra azért nem számítottunk, hogy szupersportautókban fellelhető ménessel találkozunk. A széria 570 lóerő és 780 Nm nyomaték is több mint elegendő, most azonban 170-nel több lóerő és 220 Nm-rel több nyomaték áll rendelkezésre. 740 lóerő és 1000 Nm nyomaték várja a gázpedál parancsait, utóbbi ráadásul széles, 1500-5500 fordulat/perces tartományban kihasználható. A Dawn így megerőltetés nélkül, 4,5 másodperc alatt katapultál százra, a végsebessége pedig 285 km/óra elektronikusan limitálva.