2016. június 13. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Végre elkészült a Lorinser csomag a Mercedes-AMG GT-hez

A jelenleg kapható legerősebb Mercedest vette kezelésbe a neves tuningműhely. Az eredmény közel 600 lóerő és 750 Newtonméter lett, de a teljességért különböző új kerékszettek közül is választhatnak a megrendelők.

Ha a Lorinser nevét halljuk, nem véletlenül rögtön egy Mercedes képe ugrik be, ugyanis a családi vállalkozás nemesítő részlege gyakorlatilag csak a csillagmárkások portékáival foglalkozik.

Legutóbb épp a Mercedes büszkeségét, az AMG GT-t vette kezelésbe mindkét erőkiadásban, amitől a paripák száma 595-re, a nyomaték pedig 750 Nm-re nőtt a 4.0 literes duplaturbós V8-asban. Ez 85 lóerős és 100 Newtonméteres javulás az erősebb, S modellt figyelembe véve, aminek következtében már a százas sprintidő is egy tizeddel 3,6 másodpercre javult, a kétszázat viszont 10,2 szekundum, a háromszázat pedig 27,3 másodperc alatt tudja le álló helyzetből a német rakéta. Az erőkúra ára 3650 euró, ami átszámolva nagyjából 1,15 millió forint.

Hogy ne csak a teljesítményről szóljon minden, a cég gyorsan összeszedett pár felnit is a garázsból, így igény esetén lehetőség van többféle 20 és 21 collos kerékszett közül választani. A képeken az RSK8 névre keresztelt háromrészes, kovácsolt görgő látható kétféle színnel, az egyik matt fekete, míg a másik aranyszínű – mindkettő polírozott peremet kapott.