2016. június 25. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Vajon milyen autót rejt a gigapixeles fotó?

Akár azt is kérdezhetnénk, a Golden Gate híd mely pontján halad a következő fényképen főszereplő négykerekű, ugyanis a Bentley elkészítette minden idők legnagyobb panoráma felvételét egy autómodellről.

Ötletes reklámot mutatott be növelt tengelytávú Mulsanne modelljéhez a patinás márka.

A mindössze egyetlen fotó 53 milliárd pixelből áll össze, így az embernek lehetősége van szemre vételezni San Francisco város híres Golden Gate hídját, azonban az egér görgőjét használva egyre tisztább képet kapunk arról, mit rejtenek a részletek.

A 700 méterről készített felvételen a maximális zoomot használva az új Bentley Mulsanne bőrülésébe varrt logó is tisztán láthatóvá válik, melyet 4500 öltéssel készítenek. A teljes képet egyébként 700 különálló, egyetlen helyről készített fotóból olvasztották össze: ilyen technológiát használ a NASA is a Mars feltérképezéséhez. Az okostelefonok által készített fotóknál körülbelül 4425-ször nagyobb felvétel rendes nyomtatásban egy egész focipályát letakarna

Hogy egy kis szó az autóról is essen, az új, 25 centiméterrel növelt (3516 mm-es!) tengelytávú Mulsanne 21 collos felnikkel szerelt kerekeken gurul, s igazi sofőrös autó: hátsó fertályában minden földi jó – például toll- és pohártartók, USB csatolók, lehajtható alátét, napfénytető, fűthető- hűthető ülések – megtalálható az utasok maximális kényelméért.