2016. augusztus 10. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

Megmutatta magát a Škoda Kodiaq

A csehek új középméretű szabadidőautója, a Kodiaq szeptember 1-én mutatkozik be a nagyközönségnek Berlinben, ám már most láthatjuk részleteiben, illetve a mellékelt videó alapján teljes képet alkothatunk róla.

A Škoda Kodiaq formáját illetően nem érnek meglepetések minket: az új Superbbel megkezdett formatervezési irányvonalat követi, ami felrázta és vonzóvá varázsolta a márka autóit. A széles, háromdimenziós hűtőrács lenyűgöző, és keskeny, élesen húzott fényszórók szegélyezik. A világítótestek a Škoda első teljesen LED-es fényszórói. Ugyanilyen technológiával készültek a hátsó lámpák is, amelyek a márkára jellemző C-alakban világítanak, búrájuk pedig erőteljesen kiformált, geometrikus, akárcsak a komplett hátfal. A sziluett sem unalmas, az ajtók mozgalmasak, a  kerékjáratokban pedig óriási, 20 colos kerekek forognak.

Ahogyan azt egy Škodától elvárjuk, az utastér hatalmas. A csomagtartó a legnagyobb a kategóriában, alapjáraton 720 literes, az üléstámlák ledöntésével azonban a tetőig pakolva több mint 2 köbméteres raktérrel lehet gazdálkodni (pontosan 2065 liter). A Kodiaq szériában öt ülést kínál, de felárért megrendelhető két további hátsó üléssel is. Mindegyik szék támlája fokozatokban dönthető, így az autó számos különböző szállítási feladatot képes megoldani. Ha pedig megrendelik a lehajtható támlájú első utasülést, akár 2,9 méter hosszú tárgyak is becsúsztathatók az autóba.

A bent ülők biztonságát a legfejlettebb rendszerek szavatolják, és egyebek mellett elérhető 360 fokos kamerarendszer madártávlati képpel, valamint újdonságként vontatmánnyal való tolatást megkönnyítő rendszer. A Kodiaqban debütál a Škoda új Connect mobile online szolgáltatása is, ami egyrészt a korábbinál több valós idejű információval szolgál, másrészt tartalmaz egy vészhelyzeti asszisztenst, ami baleset esetén automatikusan értesíti a hatóságokat.

Ezen a rövid videón megcsodálhatjuk az autót: