2016. augusztus 22. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatta versenyautóját a Kia – videó

A hamarosan elrajtoló TCR Nemzetközi Versenyszériára készülve készítették el a koreai gyártó Cee’d GT versenyautóját. A 330 lóerős szörnyről készített videó végén egyértelműsítette a Kia, hogy meg szeretné nyerni a bajnokságot.

Talán nem akkora durranás a TCR, mint mondjuk egy WTCC – főleg nekünk magyaroknak Michelisz Norbi jóvoltából – a sorozat mégis egyre népszerűbb, köszönhetően olcsóságának, közvetlenségének és a benne résztvevő autóknak.

Az ausztrál STARD például egy speciálisan felkészített Kia Cee’d GT-vel készül rajthoz állni a következő szezonban, amelyről egy ízelítő videót is kapunk. A csapotthátú koreai autó legfeltűnőbb részei között találhatjuk a hatalmas kerékíveket, a lejjebb húzott, átszabott lökhárítókat, a motorháztetőbe integrált szellőzőnyílásokat és egy hatalmas hátsó szárnyat.

A versenyszéria homologizációs szabályai miatt a géptető alatt egy 2.0 literes turbófeltöltővel lélegeztetett négyhengeres erőforrás lakik 330 paripás teljesítménnyel, amelyet egy szekvenciális váltómű juttat el az első kerekek felé.

Az autó a jövő hónapban fog bemutatkozni élőben először, így egyelőre nem tudni, hányadán áll a cég a Cee’d-del, de a videó vége alapján elmondható, hogy a magabiztossággal nincsenek gondok.