2016. augusztus 31. 11:50   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Škoda Kodiaq utastere

A hivatalos bemutató előtt egy nappal már szemügyre vehetjük a Škoda első hétüléses szabadidőautójának belső terét. A Kodiaq műszerpultja modern és kifejező, az általános minőség láthatóan magas. A helykínálat pedig a legnagyobb a kategóriában.

A műszerfal két szimmetrikus részre osztott és egyéni megoldásokat vonultat fel, mint például a négy kissé hajlított, függőleges szellőző. A két középső az infotainment rendszer érintőképernyőjét fogja közre és trapéz alakot formáz, ami a motorháztetőre rímel. Körben stílusos sötét fabetét fut végig. Az anyag és összeszerelési minőség láthatóan magas.

A Kodiaq az egyik legnagyobb kompakt SUV lesz a piacon, 4,7 méteres hossza és 1,88 méteres szélessége hét felnőtt befogadására is alkalmassá teszi. Öt vagy hét üléssel lesz rendelhető, ahol a második sori székek sínen tologathatók, támláik pedig több fokozatban dönthetők. A poggyásztér 720 literes, a legnagyobb a szegmensben, az üléseket síkba döntve pedig 2065 literes raktér alakítható ki.

Az új Škoda Kodiaq szeptember 1-jén, Berlinben ünnepli a világpremierjét, amelyet az interneten élőben lehet majd követni este 7 órától.