2016. augusztus 31. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Egy tízhengeres Dodge Charger – videó

A Dodge Viper legendás V10-es erőműve számos egyedi építésű járműben találta már meg a helyét, ám valamiért a klasszikus Chargerben eddig még nem láttuk. Ráakadtunk erre a videóra, amin egy gyönyörű, 68-as Charger mutatkozik be a 8,3 literes V10-essel az orrában.

A Dodge Chargerek közül egyértelműen az 1968-ban gyártottak a legszebbek. A klasszikus vonalak, a rejtett fényszórók és a kör alakú hátsó lámpák minden autórajongó szívét megdobogtatják. Ezt a példányt ráadásul fantasztikus „Green With Envy” zöldre fényezték és retró stílusú felnikkel is ellátták.

Az izomautót 1968-ban számos különböző V8-as motorral kínálták, 5,2-től 7,2 liter lökettérfogatig. Ennek a példánynak a tulajdonosa azonban egy még nagyobb blokkra vágyott, így beszerzett egy 8,3 literes V10-est a második generációs Viper sportkocsiból. A nyomórudas erőmű módosítások nélkül is 510 lóerős és 725 Nm nyomatékú, ami új szintre emeli a Charger képességeit. A széria négyfokozatú váltóművet is kidobták, a Viper hatgangos Tremec kézi váltója érkezett a helyére. A fékrendszer is felújításon esett át, immár Wilwood rendszer lassítja az autót.