2016. szeptember 11. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A Ferrari driftautó

Egy japán drifter új szintre helyezte hazájának egyik kedvenc autós sportját, miután egy Ferrari 599-et építtetett meg csúszkálós autónak. A sportolónak nem ez az első különleges négykerekűje, miután többek között már Lamborghini Murciélagóval is versenyzett.

Daigo Saito nem az a tipikus japán drifter, aki csak hazája produktumait hajlandó hajszolni a megmérettetéseken, hanem szereti, ha feltűnést is keltenek az ő irányítása alatt álló járgányok.

Épp ezért döntött úgy legutóbb, hogy miután Lamborghini Murciélago versenyautóját megunta, egy Ferrari 599-et alakít át a nemes célra. Arról nem tudni, hogy a 600 lóerős V12-est milyen átalakítások érték, de valójában egy kis könnyítés és a motorvezérlés finomhangolása után nincs az az aszfalt, amelyen ne tudna elkaparni az ágaskodó paripa.

A külsőről mindenesetre messziről lerí, hogy nem egy átlagos százmilliós olasz „átlagautóról” van szó: szélesített kerékívek, átszabott lökhárító és diffúzor, hatalmas fix hátsó szárny, bukócsövezés, durva kerékdőlés és méretes felnik láthatók a piros sportkocsin.

A szezon hamarosan kezdetét veszi, így biztosak lehetünk benne, hogy több videó és fénykép is napvilágot lát majd a projektről.