2016. december 08. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Tokió vörösbe öltöznek a Toyoták

A Toyota évente feldobja a modelljeit izgalmas új extrákkal és kiegészítőkkel. Ezek a fejlesztések elsősorban az autók megjelenésének fokozásával, illetve új felszerelések révén növelik a vásárlók elégedettségét. A 2017-es frissítés az új, Tokió Vörös színre és az új mintázatú könnyűfém keréktárcsákra épül a Toyota Európában tervezett és gyártott modelljei – a Yaris, az Auris, a Verso és az Avensis – esetében.

A franciaországi Valenciennes-ben gyártott Yarisból 2011-ben 144 ezer darabot rendeltek, 2016 első kilenc hónapjában már 160 ezret. A folyamatosan növekvő eladások jelentős részben a Yaris Hybrid változatnak köszönhetők. Ez a kivitel teszi ki az összeurópai eladások több mint 40%-át; és az aránya tovább emelkedik. 2017-ben akár a teljes autó az új Tokió vörös színben pompázhat, de ezt kéttónusú rendelés esetén a tetőt, az A-oszlopokat, a külső visszapillantó tükröket, a motorháztetőt és az első sárvédők tetejét borító metálfekete szín is kiegészítheti.

2016-ban az ötajtós ferdehátú és a Touring Sports Auris modellek értékesítése 7%-kal emelkedett, megközelítve ezzel a 125 ezer darabot, aminek 60%-a hibrid hajtású, ezzel megerősítve a modell piacvezető pozícióját Európában a hibrid autók között. Nem csak az új külső színnel bővül a 2017-es Auris modellek választéka, hanem új, polírozott felületű, 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal és fekete Alcantara borítású sportos ülésekkel is. Mostantól minden ötajtós és Sports Tourer Auris alapfelszereltsége a Toyota Safety Sense rendszer. Ez a biztonsági csomag fokozza az aktív biztonságot és a vezető számára nyújtott segítséget is új szintre emeli az ütközésmegelőző, a sávelhagyásra figyelmeztető, az automatikus távfénykapcsoló és a táblafelismerő rendszerek révén.

A Toyota Verso továbbra is népszerű résztvevője a kompakt egyterű szegmensnek, 2002-es bemutatása óta több mint 730 ezer darab kelt el belőle. Kompakt külső méretei ellenére tágas utas- és csomagteret kínál, a Toyota Easy Flat ülésrendszerének köszönhetően egy igazán többcélú autó változatosságát is nyújtja. A 2017-es Verso üléseit a középső felszereltségi szinten egy új, kiváló minőségű kárpit fedi vörös cérnával és fekete domborításokkal, amik harmonizálnak az autó Tokió vörös fényezésével. Elérhető továbbá egy új, 17 colos, polírozott felületű könnyűfém keréktárcsa garnitúra is. A többi felfrissült modellel együtt a 2017-es Avensis is elérhető az új Tokió vörös külső színben és az új tervezésű, 18 colos, polírozott könnyűfém keréktárcsákkal.

A 2017-es modellévű Toyoták decembertől érhetők el Európa-szerte a márkakereskedésekben.