2016. december 10. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Összetörték az első Alfa Romeo Giulia QV-t

Az incidens Svájcban történt, s mivel az olasz nemzetiségű vezető ittas állapotban okozott balesetet, súlyos büntetésre számíthat. Szerencséje, hogy csak magának okozott kárt, bár vezetni így sem fog egy jó ideig. Legalább az autó menthető maradt.

Nem véletlen foglalták törvénybe is a világ – valószínűleg – minden pontján, ahol jogosítványhoz kötik a vezetést, hogy alkoholos befolyásoltság alatt tilos vezetni. Ez halmozottan igaz, ha egy olyan villámgyors szedánról van szó, mint az Alfa Romeo Giulia QV.

Az 510 lóerős sportautót Svájcban törte össze olasz tulajdonosa, miután egy hídon nagy tempóval haladva elvesztette uralmát felette és a betonkorlát állította meg. Ahogy a fényképeken látszik, a front részt érte a találat, így a lökhárító, a motorháztető, az első oldalelemek, az első kerek sérültek, valamint nyíltak a légzsákok is.

A balesetben senki sem sérült meg, viszont a svájci hatóságok és törvények szigorúsága miatt könnyen lehet, hogy nem csak a jogosítványát vonják be egy időre, de akár börtönbe is vonulhat néhány hónapra a vétkes sofőr.