/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
alkohol, autósok, baleset, ittas vezetés, kerékpárosok

ne igyál és vezess

A valódi büntetés nem csekken érkezik – kampány a felelőtlenség ellen

időpont:2020. október 14. 20:15

szerző:Autoblog

címkék:

Hosszú évek erőfeszítéseinek köszönhetően folyamatosan csökken az ittasan okozott személyi sérüléses balesetek száma, ám a koronavírus alatti időszak statisztikája szerint az ittas vezetőknek van egy kemény magja.

alkohol, karácsony, közlekedés, parkoló, ünnepek, utazás

hogy kibírjuk

Tippek, trükkök az ünnepi autózáshoz

időpont:2019. december 18. 20:05

szerző:Autoblog

címkék:

A karácsony közeledtével rengeteg tényező nehezíti meg a közlekedést. Tegyük félre a stresszt és ne hagyjuk, hogy kihozzanak minket a sodrunkból, készüljünk fel előre az útra. Íme néhány tanács, hogy semmi se zökkentsen ki minket az ünnepi hangulatból.

a nap képe, alkohol, cadillac, egyedi autó, new york, taxi, vicces

Hangulatfelelős

A nap képe: New York legmenőbb taxija

időpont:2017. szeptember 15. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Nem színe, hanem stílusa miatt számít klasszikusnak az alábbi 1949-es Cadillac taxi, melyet egy italmárka használt reklámcélokra a Nagy Almában tartott divathéten, ahol megannyi hírességet fuvaroztak benne.

alfa giulia, alkohol, baleset, részeg sofőr, svájc, új alfa romeo

Részegen nem megy

Összetörték az első Alfa Romeo Giulia QV-t

időpont:2016. december 10. 12:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Az incidens Svájcban történt, s mivel az olasz nemzetiségű vezető ittas állapotban okozott balesetet, súlyos büntetésre számíthat. Szerencséje, hogy csak magának okozott kárt, bár vezetni így sem fog egy jó ideig. Legalább az autó menthető maradt.

alkohol, autóbaleset, baleset, egyetemista, gyorshajtás, telefonálás

felmérés

Az egyetemisták a legveszélyesebb vezetők

időpont:2016. október 10. 12:30

szerző:Autoblog

címkék:

Egy a Ford által megrendelt felmérés szerint sok egyetemista autóvezetés közben is használja mobiltelefonját, sokuk túllépi a megengedett sebességhatárt, és nem kevesen az ittas vezetést is megkockáztatják.

alkohol, autóbaleset, ford, jogosítvány, szelfi, vezetéstechnika

életeket mentenek

A Ford folytatja ingyenes autóvezető-képző programját

időpont:2015. március 19. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

Idén a Ford 2,6 millió eurós befektetéssel bővíti a Ford Driving Skills for Life (DSFL) programot, hogy további 5000 fiatal autós vezetési ismereteit tökéletesítse: ezzel 6,7 millióra emelkedik az az összeg, amit a vállalat 2013 óta a programra fordított.

alkohol, baleset, casco, kötelező

KÖZELEG A HÚSVÉT

Ön dönt: iszik vagy vezet?

időpont:2012. április 04. 17:05

szerző:Autoblog

címkék:

A húsvéti ünnepek alatt rendszeresen megemelkedik a közlekedési balesetek száma. Az esetek nagy százalékában még mindig az ittas vezetés okozta a tragédiákat, amelyek esetén a biztosítók csak a vétlen szereplők kárát fedezik.

alkohol, ittas vezetés

FRANCIAORSZÁG

Új módszerrel védekeznének az ittas vezetés ellen

időpont:2012. március 03. 11:20

szerző:MTI

címkék:

Kötelező lesz az alkoholteszt minden francia gépkocsiban 2012. július 1-től. A használatra azonnal alkalmas szonda nélkül autózókat pedig november 1-től meg is büntethetik a rendőrök, 11 euróra - jelent meg a csütörtöki francia hivatalos közlönyben.

alkohol, bioetanol, e85, kangoo, mégane, modus, renault

BŐVÜL A KÖR

Jön a bioetanolos Renault Modus és Kangoo

időpont:2009. március 17. 22:34

szerző:Autoblog

címkék:

A Renault kibővítette alternatív üzemanyaggal hajtott járművei körét, bevezeti a piacra a Modus és a Kangoo alkoholos változatát. Azért az E85-ös modellek is képesek ólommentes benzinnel vagy az E85 és a normál benzin bármely arányú keverékével is működni.

alkohol, baleset

MEGELŐZÉS

Videóklip készült a diszkóbalesetek megelőzésére

időpont:2008. október 20. 18:59

szerző:Autoblog

címkék:

A rendőrség videoklipet készíttetett a diszkóbalesetek megelőzése érdekében, a kampánydal a drog és az alkohol hatása miatt bekövetkező tragédiákra hívja fel a fiatalok figyelmét. A "Tiszta fejjel" című rendőrségi balesetmegelőzési program videoklipjét, amely több magyar előadóművész közreműködésével készült, hétfőn mutatták be Budapesten. Bencze József országos rendőrfőkapitány a sajtó képviselőinek elmondta, hogy évente több mint kétszáz fiatal sérül meg súlyosan, vagy veszti életét az utakon diszkóból hazafelé menet.

alkohol, jaguar, lotus, tri-fuel

ADUÁSZ

Kétütemű alkoholos motoron dolgozik a Lotus és a Jaguar

időpont:2008. augusztus 14. 17:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Lotus és a Jaguar egyesítette erőit, hogy kifejlesszen egy olyan rugalmas üzemanyag-felhasználású (flex-fuel) motort, amely bármilyen típusú alkohollal (etanol vagy metanol) és benzinnel is képes működni. Az Omnivore kódnév alatt futó motor érdekessége, hogy közvetlen befecskendezéses és kétütemű. A gyártók szerint a kétütemű architektúra tökéletes például az etanolban rejlő lehetőségek kiaknázására. A Lotusnak már van tapasztalata a flex-fuel motorok terén, emlékezzünk csak az Exige 270E Tri-Fuel modellre.

alkohol

TALMÁCSI PÉLDAKÉP

Talma a felelős alkoholfogyasztás mellett kampányol

időpont:2008. június 17. 15:38

szerző:Autoblog

címkék:

A mai napon indul útjára a Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programja, melynek keretében a magyar sörgyár Talmácsi Gáborral, gyorsasági motoros világbajnokkal együttműködve, a felelős alkoholfogyasztásra hívja fel a felnőtt lakosság figyelmét. A Dreher Sörgyárak Zrt. - mint alkoholos terméket gyártó vállalat, aktívan fellép a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen. Most, társadalmi szerepvállalásának újabb lépéseként, Magyarországon elsőként indít útjára egy programot, mely a felelős és kulturált alkoholfogyasztásra kívánja felhívni a figyelmet.